• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Foci VB: Felkészült a magyar csapat

Hírek Forrás: Weborvos

Több, mint 130, 1-es típusú cukorbeteg gyermek kvalifikálta részvételét a Diabétesz Junior Kupára.

Több, mint 130, 1-es típusú cukorbeteg gyermek kvalifikálta részvételét a Diabétesz Junior Kupa labdarúgó világbajnokságra, melyet 2012. augusztus 24. és 26. között rendeznek a svájci Lausanne-ban. A labdarúgó világbajnokságra utazó magyar keret 10, 1-es típusú 8–12 éves cukorbeteg kisfiúból áll. A gyerekeknek, akik az ország minden részéről képviseltetik magukat közel 3 hónap állt rendelkezésére, hogy lelkileg és fizikailag is felkészüljenek az augusztus végén megrendezésre kerülő nagy megmérettetésre, mely idő alatt Győrben és Budapesten is tartottak számukra edzéseket - számolt be róla a Diabetesonline.hu.

A világbajnokságon való részvételnek nem volt előfeltétele a labdarúgó sportolói háttér, de a kiválasztásnál előnyt jelentett, ha valaki számára nem volt idegen ez a sportág, így nem meglepő, hogy a magyar csapat több tagja is az iskolai focicsapat, vagy valamelyik helyi labdarúgó klub oszlopos tagja. Persze akadnak olyanok is, akik valamilyen egyéb sportágat űznek rendszeresen, pl. kosárlabdáznak, bicikliznek vagy horgásznak, de erre a három hónapra az ő szenvedélyük is a foci lett. „Mindegy, ki honnan, az ország mely területéről jött és milyen sportháttérrel rendelkezik, 3 dolog mindannyiukról elmondható; a cukorbetegségük ellenére a megfelelő gondozásnak és a sportnak köszönhetően teljes életet élnek, nagyon büszkék, hogy Magyarországot képviselhetik és rendkívül nagy önbizalommal a győzelemre törnek." – hangsúlyozta Dr. Gelencsér Éva a Junior Kupa magyar szóvivője, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház diabetológus szakorvosa, aki maga is a csoporttal tart majd az útra.

A Diabétesz Junior Kupa szervezői büszkék arra, hogy a Nemzetközi Diabétesz Szövetség is elkötelezett támogatója az eseménynek. A Szövetség Európai szekciójának fiatalokat érintő ügyekért felelős képviselője a következő gondolatokat osztotta meg a Junior Kupával kapcsolatban: Egy olyan esemény, mint a Junior Kupa kivállaló lehetőség a gyermekek számára, hogy új barátokat szerezzenek, hogy megtapasztalják a csapatszellemet és a szórakozást. A sport a gyermekek hatékony diabétesz kezelésének és az általános mentális és fizikai egészség, valamint a jólét és boldogság elengedhetetlen része. Tökéletes példája annak, hogy mit lehet tenni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjuk támogatása érdekében."

Utolsó nyilvános edzés: 2012. augusztus 23. (csütörtök), Hotel FTC – Budapesti Olimpiai Központ sportpálya, X. ker. Budapest Vajda Péter u. 48. 16:30-tól – 17:30-ig.
Végső versenysorozat: 2012. augusztus 25. és 26. 9 órától, Stade Olympique de la Pontaise, Route des Plaines du Loup 7, Lausanne, Svájc
További információ: www.juniorkupa.com

Az 1-es típusú cukorbetegség a gyermekek körében legelterjedtebb krónikus betegség. A cukorbeteg gyerekek több mint 90%-a 1-es típusú cukorbetegségben szenved, és az ebben az autoimmun betegségben szenvedők száma évről-évre növekszik. Figyelmeztető adat, hogy az 1-es típusú diabétesz évente 5%-kal nő az óvodások, és 3%-kal az iskolás és serdülőkorú gyermekek körében.