• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Folytatnák a felsőoktatási kerekasztal tárgyalásait

Hírek Forrás: MTI

A stratégiai, kérdéseket vizsgáló munkacsoport ülését február 21-én tartják, talán a HÖOK nélkül.

Eredeti ütemezésben folytatódnak a felsőoktatási kerekasztal tárgyalásai, a következő munkacsoport ülését február 21-én tartják - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-t. Közleményükben azt írták, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - zömében technikai jellegű - kívánalmai már eddig is teljesültek: a felsőoktatási kerekasztal plenáris, illetve munkacsoporti ülései előre egyeztetett időpontokban zajlottak, a tárgyalások utáni sajtótájékoztató biztosította a nyilvánosságot.

A kerekasztal - amely a hallgatók legitim érdekvédelmi szervezete és a kormány egyeztető fóruma - hivatott dönteni az adott kérdés rendezéséhez szükséges jogszabály-módosításokról is - rögzítették.

A tárca szerint a munka folytatásának nincs akadálya, a hallgatók és a kormány egyaránt a további együttműködésben érdekeltek. Az oktatási államtitkárság az ágazat valamennyi szereplőjét a párbeszéd folytatására ösztönzi.

Kiemelték: a felsőoktatás megújítása során a kormány az érintett felekkel a lehető legnagyobb egyetértésre törekszik. Ennek megfelelően a felsőoktatási kerekasztal stratégiai, tartalmi kérdéseket vizsgáló munkacsoportja február 21-én, a finanszírozásról egyeztető munkacsoportja február 26-án tanácskozik. A felsőoktatási kerekasztal következő plenáris ülésének időpontját rövidesen meghirdeti az államtitkárság.

A HÖOK a hivatalos válaszig nem vesz részt a felsőoktatási kerekasztal ülésein
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nem kapott hivatalos választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától a felsőoktatási kerekasztallal kapcsolatban a hétvégi közgyűlésén megfogalmazott felvetéseire, amíg ez nem érkezik meg, addig nem vesznek részt sem a plenáris, sem a munkacsoportok ülésein - közölte Nagy Dávid elnök kedden az MTI-vel.

A hallgatói szervezet vezetője a szaktárca közleményére reagálva azt mondta: ha felvetéseik teljesültek volna, akkor nem kellett volna kérni őket. Ha egy nappal a kerekasztal előtt vagy aznap érkezik a meghívó, az nem tekinthető időpont-egyeztetésnek - jegyezte meg.

Emellett továbbra is várják a kormány válaszát arról, hogy elfogadja-e azt a feltételt, miszerint a kerekasztal témái között szereplő kérdéseket nem szabályozza annak fennállása alatt, kivéve a külön megegyezést.