• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Harminc éve nyitották meg első hajléktalanszállójukat

Hírek 2020.10.15 Forrás: MTI-Weborvos
Harminc éve nyitották meg első hajléktalanszállójukat

Két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend.

Harminc évvel ezelőtt, 1990. október 15-én este nyitotta meg első hajléktalanszállóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.  A közlemény szerint a Miklós utcai máltai szálló a főváros budai oldalának első, hajléktalanoknak szóló intézménye volt, amely rövid idő alatt különleges szakmai műhellyé változott. A hajléktalanellátás előzmények nélküli tevékenységnek számított Magyarországon, nem volt jogi háttere és szakirodalma sem, a segítők menet közben tanulták a szakmát - fűzték hozzá.

Az intézmény fennállásának 30. évfordulóján, 19 órakor az épület falára vetített fényfestéssel emlékszik a hajléktalan emberek befogadására a szeretetszolgálat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt harminc évben az ország egyik legnagyobb hajléktalanokat ellátó szervezetévé vált, amely tizenkét városban hatvanhárom intézményt tart fenn, a fővárosban pedig - a kialakult munkamegosztás szerint - a budai oldal ellátásáért felel - áll a közleményben.

Több mint 10 tonna higiéniai papírtermék-adomány

Két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek a Vajda-Papír, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot, melynek fogyasztása jelentősen megugrott ezekből a termékekből.  A Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban a cég emellett azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papír-szükségletét. A cég felajánlotta azt is: a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra fordíthassák. A több mint 15 millió forintos adományt – amely több mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezi - Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője vette át október 15-én a szeretetszolgálat központjában. 

A két kamionba 87 raklapnyi, 10,7 tonna higiéniai papírtermék – toalettpapír, papírtörlő és papír zsebkendő – fért be.  

Vajda Attila cégtulajdonos az adomány átadásakor hangsúlyozta: „a Vajda-Papír április óta Ti mind hősök vagytok! logóval köszöni meg az összes termékén a hétköznapi hősök helytállását és további kitartásra buzdít. A Ti mind hősök vagytok! akcióval azoknak a hétköznapi hősöknek szeretnének tisztelegni, akik minden nap helytállnak ebben a rendkívüli időszakban. Azok az egészségügyi dolgozók, akik őrangyalként vigyáznak egészségünkre. Azok a termelésben, szállítmányozásban dolgozók, akik biztosítják a folyamatos áruellátást. Azok a bolti eladók, akik ott dolgoznak velünk szemben a pultok mögött. Azok a tanárok, akik mindent megtesznek gyermekeink oktatásáért. Azok, akik ha tehetik, otthoni munkavégzéssel látják el mindennapi munkájukat, emellett pedig gondoskodnak gyermekekről, idősekről. És persze kollégáink előtt, akik nélkül nem lennének a termékek a polcokon. Ti mind hősök vagytok!” – fogalmazott.

Legolvasottabb cikkeink