• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Helyén maradt a Sportkórház vezetője

Hírek Forrás: MTI

A kiírt pályázatot megnyerve, továbbra is Soós Ágnes a Sportkórház főigazgató főorvosa.

Soós Ágnes 2009. július 15-én lett a Sportkórház vezetője, majd februárban a minisztérium pályázatot írt ki a posztra, s a beérkezett pályamunkák elbírálása után, július 1-jei hatállyal a főigazgatót megerősítették munkakörében. "Kemény harcokat vívtunk az elmúlt időszakban, voltak törekvések a Sportkórház szétszabdalására, de ezek az elképzelések jelenleg már nincsenek napirenden. Örömmel közölhetem, hogy a kormány és a minisztérium egyöntetű álláspontja szerint az OSEI vezeti, szervezi és koordinálja a londoni olimpiára történő felkészülés orvosi hátterét, a Sportkórház a 2012-es olimpia egészségügyi szolgáltatója" - mondta a főigazgató.

Soós Ágnes a sportszövetségek főtitkárainak tartott értekezleten elmondta: újjáépült a teljesítmény-élettani laboratórium, ugyanakkor a tennivalók között megemlítette a Sportkórház és a Magyar Olimpiai Bizottság közötti szerződést, amely a napokban kerül aláírásra.

Hozzátette, a sportolói szűrővizsgálatok sok pénzbe kerülnek, az olimpiai keret tagjai azonban díjmentességet élveznek - így a mostani kormánydöntés értelmében a Sportkórház várja az 550 kiemelt sportolót szűrővizsgálatra és teljesítmény-élettani szűrésre.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a Sportkórház elengedhetetlen a sikeres ötkarikás felkészüléshez. A fideszes politikus az eseményen a sportegészségügy hátterének stabilizálásáról beszélt, amelyre a tervek szerint 200 millió forintot fordítanak. Bánki azt mondta, júliusban a kormány olyan intézkedéscsomagot akar elfogadni, amelynek nyomán szeptembertől működésbe lép egy, a sportolók számára 24 órás szolgáltatást biztosító telefonos központ. Tíz egyetemi klinikán és megyei kórházban foglalkoznak majd a sportolók kezelésével, az azonnali beavatkozásokkal és a rehabilitációval.

A sport- és turizmusbizottság elnöke bejelentette, 300-ról több mint 550 főre emelik azoknak a létszámát, akik díjmentesen igénybe vehetik ezeket a kiemelt szolgáltatásokat, közülük 360-an olimpikonok, 150-en az utánpótlás válogatott versenyzői, 50-en pedig paralimpikonok.

Emellett kiépül egy informatikai rendszer is, amelynek segítségével a sportolók egészségügyi ellátásával kapcsolatos összes adatot rögzítik, s minden információ napra készen lehívható lesz.

Mindezeken felül a költségvetés 50 millió forinttal támogatja annak a terhelés-élettani labornak a műszerbeszerzését, amely a Sportkórházban működik majd.