• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hideg: hétvégi összefoglaló jelentések

Hírek Forrás: MTI

OKF: tizenkét ember halt meg kihűlés miatt a hétvégén, 153 életet mentetek a rendőrök.

A hideg idő és a havazás miatt tizenkét ember vesztette életét az elmúlt három napban - ismertette a hétfő reggelig összesített adatokat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. A hétvégén 691 esetben kellett beavatkoznia a katasztrófavédelemnek, és 270 embert mentettek ki 140 elakadt, balesetet szenvedett járműből. Fagyási sérülések, szén-monoxid-mérgezés, a havazással összefüggő közúti baleset miatt 172 ember szorult orvosi ellátásra, 55 embert pedig ki kellett telepíteni otthonából.

A havazás 26 utat tett ideiglenesen járhatatlanná, 18 utat pedig a hatóság zárt le. Csaknem 15 ezer ember - katasztrófavédők, köteles polgári védelmi szervezetek, rendőrök, közútkezelők és közmunkások - dolgozott több mint ötezer eszközzel.
Több helyen átmenetileg szünetelt valamelyik szolgáltatás, hét településen áramkimaradás volt, ez 1573 fogyasztót érintett, nyolc helyen pedig az ivóvíz-szolgáltatás szünetelt.Márton.

ORFK: negyvenegy embert mentettek meg vasárnap a rendőrök
Vasárnap reggel óta országosan negyvenegy ember életét mentették meg a rendőrök a fagyhaláltól azzal, hogy segítséget nyújtottak a számukra – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője este az MTI-nek. Garamvölgyi László elmondta, hogy a hétvégén összesen 193 embert mentettek meg a rendőrök a kihűléstől, a legtöbben Győr-Moson-Sopron és Pest megyében, illetve Budapesten szorultak segítségre. A rendőrök közterületekről több mint harminc embert vittek melegedőkbe, hajléktalanszállókra.

Vasárnap reggeltől az ország közútjain összesen tizenöt közúti baleset történt, ebből egy súlyos, három pedig könnyű sérüléssel járt, halálos baleset kora estig nem történt – mondta a dandártábornok, aki szerint a rendőrség felhívásait a járművezetők megfogadták, csak nagyon indokolt esetben ültek autóba, és körültekintően, az útviszonyoknak megfelelően vezettek.

Az ORFK szóvivője elmondta, a rendőrség továbbra is arra kér mindenkit, figyeljenek, vigyázzanak egymásra, ha segítségre szoruló embert látnak, vagy bajba kerülnek, szükség esetén hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívószámot. Garamvölgyi László egyúttal köszönetet mondott a több alkalommal életeket mentő lakossági bejelentésekért.

A dandártábornok tájékoztatása szerint a rendőrség változatlanul nagy létszámmal dolgozik, 8 ezren vannak szolgálatban, az ORFK-n éjjel is folyamatosan működő operatív törzs figyelemmel kíséri a helyzetet.