• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Íme a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny nyertese

Hírek 2019.10.01 Forrás: Weborvos
Íme a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny nyertese

Díjat kapott a legjobb gyógyhatású alapanyagot tartalmazó torta és a legkreatívabb receptet is.

Idén Almás diós torta lett a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese, melyet a kecskeméti Puskás Hajnalka alkotott meg. A nyertes kreáció nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát - és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A zsűri a döntőben tíz torta közül választotta ki a legjobb édességet, mely a szakemberek szerint bármely cukrászda kínálatába bekerülhetne - adták hírül a szervezők.

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny döntősei Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be alkotásaikat. A legnépszerűbb alapanyag idén a málna, a mák, a cukormentes csokoládé, az áfonya és a citrom volt, de olyan különleges alkotóelem felhasználására is vállalkoztak a hobbicukrászok, mint a szőlőmag olaj, a szerzetesek körtéje vagy a kardamom.

A zsűri a győztes kiválasztásakor ugyanazt a szempontrendszert követte, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Vagyis többek között a szép kivitelezés, a harmonikus ízvilág mellett a torta állagát értékelte, és azokat a tortákat részesítették előnyben, melyek készítői figyeltek az energiatartalom és az alacsony szénhidrát értékek egyensúlyára.

A 10 döntős torta kóstolása után a zsűri kiválasztotta az idei verseny legjobbját, amely az Almás diós torta lett. A győztes torta készítője a dió, a fahéj, a gyömbér, a zabpehely és az alma kiváló ízharmóniájával vívta ki a zsűritagok elismerését. A torta kedvező tápérték-adatai: szeletenként 10g szénhidrátot és 217,7 kcal-t tartalmaz. A győztes a háziverseny fődíját, a Beurer Medical Hungary Kft. HealthManager csomagját és a Zsolnay Kávéház ajándékát, egy 4 főre szóló sütemény-kávé vouchert kapott.

A főtámogatói különdíjat A selyemút ajándéka torta készítője, Pénzes Kinga vihetett haza.

Egyre többen vállalkoznak arra, hogy különleges alapanyagokkal kísérletezzenek. A korábbi versenyeken is számos gyógynövénnyel, gyógyhatású alapanyaggal készült tortát kóstolhatott a zsűri, melyek közül idén is különdíjjal értékelte a legötletesebb, legfinomabb alkotást. A természet ajándéka tortájával Kónya Mártonné Eta nyerte a különdíjat.

A háziverseny, melyhez az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá, nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a három díjazott receptet rövidesen nyilvánosságra hozzák az alapítvány blogján (cukkerberg.blog.hu).

Legolvasottabb cikkeink