• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Ingyenjegy az EFOTT-ra a védekezésben részt vevő hallgatóknak

Hírek 2021.07.14 Forrás: Weborvos
Ingyenjegy az EFOTT-ra a védekezésben részt vevő hallgatóknak

A koronavírus elleni védekezésben szerepet vállaló közel kilencezer egyetemi hallgató igényelhet ingyenes belépőt az EFOTT fesztivál nulladik napjára.

A járvány elleni védekezésben jelentős szerepet vállaltak az egyetemi hallgatók. 2020 őszétől több ezren teljesítettek szolgálatot a koronavírussal szembeni küzdelemben. A kormányhivatalok kirendelése alapján szűrési programokban dolgoztak, betegellátási feladatokat támogattak, önkéntes tevékenységükkel pedig az Országos Mentőszolgálat munkáját segítették. Tavaly október óta a mentőknél több mint 62 ezer műszakot teljesítettek a hallgatók, kórházakban, klinikákon több mint 8700 fő vett részt az egészségügyi ellátásban, írja közleményében az ITM. 

„A koronavírus-járvány alatt kiderült, hogy ki az, aki képes másoknak is adni és nem csak magára figyel, hanem a környezetének is önzetlenül segít. Sokan vették ki a részüket ebből a szolgálatból: gyerekek, fiatalok, idősek egyaránt. Külön köszönet illeti azokat az egyetemistákat is, akik jelentős részt vállaltak mások terheinek enyhítésében” – hangsúlyozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. 

„Nagyban hozzájárult a sikeres védekezéshez, hogy a hazai orvosi egyetemek már az első pillanattól teljes erőbedobással segítették az intézkedések végrehajtását”- mondta el Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. Hozzátette: „A tapasztalatok és visszajelzések alapján a felsőoktatási intézmények, a kormányhivatalok és az egészségügyi szolgáltatók kiválóan működtek együtt a túlzás nélkül létfontosságú feladatokban. A harmadik hullám letörése után a kormány az ITM kezdeményezése alapján szeretné megköszönni az egyetemisták példaértékű hozzáállását, áldozatos munkáját.” 

A koronavírus elleni védekezésben jelentős szerepet vállaló hallgatók számára 9000 ingyenjegyet biztosítanak az idei EFOTT nulladik napjára. A Velencei-tavi fesztiválra, augusztus 10-ére szóló belépőkhöz a rendezvény honlapján (www.efott.hu) juthatnak hozzá a fiatalok. Az ehhez szükséges kódot hamarosan e-mailben kapják meg az érintettek.

ITM

Legolvasottabb cikkeink