• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ismétlés februárban: öltözz pirosba!

Hírek Forrás: Weborvos

A népszerű, angolszász, karitatív kezdeményezést február 17-én ismétlik meg Magyarországon.

A Wear Red! (Öltözz pirosba!) kampány egy közösségi, jótékonysági akció, amit már az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is több civil szervezet alkalmazott. Az Egyesült Államokban minden évben, február első péntekén tart Öltözz pirosba! napot a National Heart, Lung and Blood Institute, hogy a szívbetegség kialakulásának elkerülése érdekében egészséges életmód kialakítására szólítsa fel az amerikai nőket. A British Heart Foundation Nemzeti Öltözz pirosba! napot rendez február 26-án. Ők is a szívbetegség megelőzését helyezik középpontba.

Öltözz pirosba és támogasd a gyermekhospicet!

London első gyermekhospice háza a Richard House évről évre Valentin-nap előtt tartja meg a „Wear Red for Richard House" elnevezésű adománygyűjtő akcióját, mely lehetőséget biztosít egy szórakoztató „pirosba öltözős napra", valamint összefogásra a beteg gyermekekért.

Az eseménnyel szeretnék felhívni a figyelmet e nemes ügy fontosságára, és adományokat gyűjteni a beteg gyermekek segítésére. A koncepció egyszerű: viseljen mindenki az akció napján egy piros ruhadarabot, egyen piros ételeket, igyon piros italokat, ajándékozzon piros dolgokat, készítsen ilyen színű műalkotásokat, vagy fesse az arcát pirosra. Ezzel fejezze ki szolidaritását az alapítvány támogatottjai felé, majd adományozzon egy fontot: jelezve, hogy részt vett az akcióban.

Angliában is sikeres

A Richard House Children's Hospice honlapjának tájékoztatása szerint a tavalyi kampány során már az esemény napján pirosba öltözött önkéntes mazsorett csoport buzdította a Euston pályaudvaron a járókelőket, hogy vegyenek részt az adakozásban. Négy helyi vállalkozás, tíz vendéglátóipari egység és nyolc iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az egyik általános iskolában több mint háromszáz diák, a tanári kar és az iskolai személyzet is részt vett a programban. A közösségi esemény napján az alapítvány Charity Shopja is pirosba öltözött. Az üzlet munkatársai már hónapokkal korábban megkezdték a piros ruhadarabok gyűjtését. Egy kórházi nővér az Öltözz pirosba! akció napján ágyban maradt, így állt a kezdeményezés mellé. A hölgy ezenkívül úgy döntött, hogy az év minden további napján pirosba öltözik, ezzel támogatja a gyermekhospice ügyét.

A második kampány Magyarországon

Az angliai mintát követve, sikeres novemberi próbarendezvénye után, február 17-én Öltözz Pirosba! címmel újabb jótékonysági akciót szervez a Szemem Fénye Alapítvány.

Az alapítvány Öltözz pirosba! akciójának célja, hogy a közösségek tagjai egy piros ruhadarab viselésével és kétszáz forintos támogatással segítsék Magyarország első gyermekhospice házait: a pécsi Dóri Házat és a törökbálinti Tábitha Házat.

A szervezet munkatársainak tájékoztatása szerint bárki megszervezheti jótékony csapatát, ráveheti társait, hogy ajánljanak fel 200 Ft-ot a nemes cél érdekében. A résztvevők ehetnek piros színű ételeket, ihatnak piros színű italokat, létrehozhatnak piros műalkotásokat, miközben saját kezűleg készített perselyben gyűjthetik az adományokat.

A Szemem Fénye Alapítvány munkatársai külön kérik, hogy a részvételről készített fotókat küldjék el e-mailben az alapítvány címére, az összegyűlt adományokat pedig juttassák el február 27-ig a Szemem Fénye Alapítványhoz.

További információk: www.szememfenye.hu

Sikeres volt a novemberi akció

Egymillió-hatszázezer forint támogatás érkezett a Szemem Fénye Alapítvány első Öltözz pirosba! akciója kapcsán a szervezethez. Több mint százhetven közösség, több ezer ember vett részt a Szemem Fénye alapítvány tavalyi öltözz pirosba! akciójában. Az alapítvány munkatársai remélik: rengetegen csatlakoznak az idei karitatív programhoz is.