• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jótékonysági bál lesz a katona árvák javára

Hírek Forrás: Weborvos

Az alapítvány figyelmet fordít tartósan beteg, illetve elhunyt bajtársak, illetve családjaik támogatására is.

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány a Budapest Helyőrség Kiskorú Árváinak Támogatási Alapja létrehozása céljából gyűjtést indított és Jótékonysági Bált rendez 2016. december 9-én 19 órai kezdettel, a Pilisszentiváni Csali Csárdában. (Pilisszentiván - Halastó, Tó part 3.). A bál fővédnöke Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

Mint közleményükben írták, a bál bevételének a menü önköltségi árán és a fellépők tiszteletdíján felüli része a Budapest Helyőrség Kiskorú Árváinak Támogatási Alapjába kerül.

Az 1993 októberében Kelemen István vezérőrnagy által a Budapest területén élő rászoruló, nehéz élethelyzetben élő nyugállományú tisztek, tiszthelyettesek, nyugállományú honvédségi közalkalmazottak, polgári alkalmazottak, illetve a honvédségi özvegyek anyagi támogatására alapított Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány tevékenysége 2014-ben kiegészült az — otthonában vagy intézetben — állandó gondozásra szoruló, az Alapítvány gondoskodási körébe tartozó személyek életminőségének, a krónikus betegellátásukat végző intézet ápolási feltételeinek javításával - ismertették önként vállalt feladataikat a közleményben.

Az Alapítvány figyelmet fordít tartósan beteg, illetve elhunyt bajtársak, illetve családjaik támogatására. 2015-ben több, mint egymillió forint adomány került folyósításra temetési segélyként, illetve tartós gyógykezelés finanszírozására. Az egyik világpiaci szinten jelentős biztosító társasággal való együttműködés keretében az Alapítvány kísérleti projektet indított egy tragikus hirtelenséggel elhunyt bajtárs kiskorú gyermekének támogatására, melynek tapasztalatai a többi katona-árva támogatásának módozataihoz nyújt kellő alapot.

A idei, július elsejei tragikus baleset arra sarkallta az Alapítvány kuratóriumát, hogy új alapokon indítsa újra a helyőrséghez köthető, a honvédség állományába tartozó elhunytak kiskorú árváinak támogatását egy célzott támogatási Alap létrehozásával, melyből a gondviselők szükség esetén – az Alapban akkumulálódott összeg jövedelme terhére – támogatásokat igényelhetnek.

Tekintettel arra, hogy az Alapítvány állami támogatásban nem részesül és csak magánszemélyektől, gazdálkodó szervezetektől érkező, illetve saját szervezésű rendezvényein gyűjtött adományokból finanszírozza céljainak elérését, az Alap kezdőtőkéjének megteremtése érdekében kuratóriumunk Jótékonysági Bál megszervezése mellett döntött - írták.

A jótékonysági bálra jegyek igényelhetők munkanapokon 09-16 óra között a 06-1-309-8350 közcélú vagy a 37-350 honvédségi telefonszámokon, illetve a bhsza93@gmail.com e-mail cıḿ en.

Amennyiben rendezvényünkön nem tud részt venni, de ügyünket mégis támogathatónak ítéli meg, kérjük, hogy akár a legcsekélyebb összegű adományát a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány 11713005-20416122 számú számlájára utalni szíveskedjék, a közleményben a „Budapest Helyőrség Kiskorú Árváinak Támogatási Alapja" szöveget feltüntetve - áll a közleményben.