• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Legkésőbb szerdán elindul az operatív törzs honlapja

Hírek 2020.03.02 Forrás: MTI
Legkésőbb szerdán elindul az operatív törzs honlapja

Az oldal legkésőbb szerdán elérhetővé válik, és azon minden információ, tanács fellelhető, ami a koronavírus-helyzettel függ össze.

Legkésőbb szerdán elindul a koronavírussal összefüggő feladatokat koordináló operatív törzs információs honlapja - közölte az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A honlap indításához a technikai előkészületek megtörténtek, az oldal legkésőbb szerdán elérhetővé válik, és azon minden információ, tanács fellelhető, ami a koronavírus-helyzettel függ össze - mondta el Lakatos Tibor ezredes.

Jelezte, a rendőrség folyamatosan monitorozza a hirdetéseket, eseményeket, amelyek csalás gyanúját vetik fel a koronavírussal kapcsolatosan.

Lakatos Tibor elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak eddig két esetről van tudomás, de a bűncselekmény megalapozott gyanúját nem sikerült alátámasztani. Ha történik is ilyen, a rendőrség eljárást fog kezdeményezni azok ellen, akik hasznot akarnak húzni a helyzetből - tette hozzá.

Az ezredes közölte, továbbra sincs igazolt koronavírus-megbetegedés Magyarországon. Eddig 89 197 fertőzöttről tudnak világszerte, közülük 2217 eset Európában történt. A betegségbe 3048-an haltak bele világszerte, az európai halálesetek száma 36.

Magyarországon eddig 131 mintát vizsgáltak laboratóriumban, pozitív eset nem volt.

Az ellenőrzések folyamatosak mind a légi, mind a szárazföldi határátkelőhelyeken, előbbiek esetében 4927 személyt ellenőriztek, utóbbinál 408 előzetes egészségügyi ellenőrzés történt - ismertette.

A két zöldszámra hétfő délelőtt 11 óráig 1748 hívás érkezett, elektronikus levélben 648-an kértek felvilágosítást. Lakatos Tibor megjegyezte, ezek többsége komoly, releváns kérdés, azonban egyre többen "szórakozásként" hívják fel a zöldszámokat.

Az ezredes megismételte, aki a betegség tüneteit észleli magán - magas láz, torokfájás, köhögés -, fertőzött területen járt, vagy kapcsolata lehetett fertőzött személlyel, hívja fel kezelőorvosát, aki egy kérdőív segítségével elveti vagy megerősíti a betegség gyanúját. Ha felmerül a gyanú, a háziorvos mentőt küld az érintettért, amely a lakhely szerinti illetékes kórház infektológiai osztályára szállítja további vizsgálatokra. Ha a laboratóriumi eredmények igazolják az új koronavírust, a beteg átkerül a Dél-pesti Centrumkórházba.

Legolvasottabb cikkeink