• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megvannak az Astellas-díjas szakdolgozók!

Hírek Forrás: Weborvos

Az idei ünnepélyes díjátadón 59 egészségügyi szakdolgozó vehet majd át rangos elismerést.

A zsűri értékelésével sikeresen lezárult a 2012-es „Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója" pályázat, amelyre idén egyéni és csoportos kategóriában rekordszámú, összesen 205 jelölés érkezett. Ez a szám a jelölt csoportok teljes létszámával kalkulálva közel ezer szakdolgozót takar.

Az ország szinte valamennyi megyéjét mozgósító szakdolgozói pályázatra 2012-ben az alapellátás, a járó- és fekvőbeteg-ellátás, valamint a helyszíni sürgősségi ellátás területéről érkeztek jelölések. Örvendetes tény, hogy számuk évről-évre nő, így a pályázaton keresztül egyre több, kiváló teljesítményt nyújtó szakdolgozót ismerhet meg az ország.

A zsűri a jelölésekben bemutatott, kiemelkedő és példaként állítható teljesítmények maratoni értékelése során az Astellas-díjat egyéni kategóriában Milisitsné Tátrai Beatrixnak, Szombathely Megyei Jogú Város Egészségügyi Alapellátó Intézet 13-as gyermekkörzet területi védőnőjének, Czikó Gábornénak, Kiskunfélegyháza Városi Kórház és Rendelőintézet - Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ járóbeteg szakellátás vezető asszisztensének, Eisenhauerné Fördős Andreának, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak II. Belgyógyászati Osztály főnővérének és Imre Sándornak, az OMSZ Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet, Ajka Mentőállomás mentőtisztjének ítélte oda. Csoportos kategóriában ebben az évben a Vasútegészségügyi NKK Kft. Pécsi Egészségügyi Központ Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézetének szakdolgozói csoportja bizonyult a legjobbnak.

A zsűri további díjak és elismerések odaítéléséről is döntött. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara idén első alkalommal ajánlott fel különdíjat a jövő egészségügyi szakdolgozói generációinak képzésében jelentős szerepet vállaló szakemberek idei legjobbjának, hogy ezzel a gyakorló szakemberek elismerése mellett az oktatás és képzés fontosságára is felhívja a figyelmet. A területi gyakorlatvezetői kategóriában 2012-ben jelölt szakemberek közül az egyetemi különdíjat végül Burnyóczki Elza, a Szent Imre Kórház sebészetének ápolási egység-vezetője kapta.

A csoportos jelölések nagy száma és a jelölésekben bemutatott, közel egyenrangú teljesítmények láttán a zsűri további két elismerést is adományozott. A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet Neurológiai Osztály szakdolgozói csoportját és a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály szakdolgozói csoportját kiemelve, azokat a MESZK által felajánlott kamarai különdíjra juttatta tovább. A bíráló bizottság ezzel az idei szakdolgozói pályázat 59 jelöltjét részesítette valamilyen megkülönböztetett elismerésben.

Az ünnepélyes díjátadó 2012. július 7-én, a budapesti Művészetek Palotájában, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara Diplomaátadó Ünnepségének keretében lesz.

Dr. Balogh Zoltán, a MESZK Országos Szervezetének elnöke az idei eredményekkel kapcsolatban így nyilatkozott: „Az idei pályázat ismét megmutatta, milyen sok, nagyszerű szakember dolgozik ma egészségügyi szakdolgozóként Magyarországon. Jelenlétük, aktív részvételük meghatározó a teljes ellátórendszer hatékony működése szempontjából. Az elismerés számukra és minden, a gyógyításban emberséggel, szakmaszeretettel és elhivatottsággal közreműködő kolléga számára különösen fontos, hisz a pozitív visszajelzések erőt, hitet és kitartást adnak, amely a mindennapokban elengedhetetlen. A zsűri az idei jelölések és a mögöttük álló szakemberek megismerése során ezúttal is rendkívül nehéz döntési helyzetbe került, hiszen a díjra felterjesztett egyének és csoportok jelentős részét méltán a legjobbak közé emelhette volna. Mint minden versenyben, a díjak, elismerések száma ezúttal is adott volt. A kamarai különdíj felajánlásával és odaítélésével éppen a jelöltek közel egyenrangú és bármilyen fórumon példaként állítható teljesítményét szeretnénk elismerni."