• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Némely csokimikulások megfeleltek az ellenőrzésen

Hírek Forrás: MTI

A kakaós figura nem csokoládé, az élelmiszerkönyv előírásai szerint. Figyeljük az összetételt.

Megfelelt a szabályoknak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) élelmiszer és vegyipari laboratóriumában vizsgált 20 féle csokoládé mikulásfigura - közölte a hatóság kedden az MTI-vel. A hatóság akkreditált laboratórimában azt vizsgálták, hogy a "csokoládé", illetve "tejcsokoládé" termékek gyártásához valóban csak kakaóvajat használtak-e, illetve a "kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz" jelöléssel ellátott termékek valóban 5 százalék alatti mennyiségben tartalmazzák-e ezen zsírokat.

Ellenkező esetben ugyanis a termék nem nevezhető csokoládénak, illetve tejcsokoládénak, hanem egyéb megnevezéssel - például kakaós figura - forgalmazható a termék - írja közleményében az NFH.
A hatóság közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv szabályai szerint a csokoládék kakaótermékekből és cukrokból készülő termék, míg a tejcsokoládé gyártásához ezeken túlmenően tejet és tejterméket használhatnak fel a gyártók. Az csokoládé, illetve tejcsokoládé termékek a kakaóvajon kívül csak az élelmiszerkönyvben szereplő növényi zsírt tartalmazhatnak legfeljebb 5 százalékban, és ezt is fel kell tüntetni a címkén.

A vizsgált termékek listája a hatóság honlapján