• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

  • Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

   Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

Online távkonzultáció a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet konduktorával

Hírek 2020.05.02 Forrás: (X)
Online távkonzultáció a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet konduktorával

Az időben elkezdett fejlesztésnek köszönhetően a kicsi gyorsabban elérheti az elvárt mozgásfejlődési szintet.

A koronavírus érkezése jelentősen megváltoztatta mindennapjainkat, ami komolyan érinti azokat a gyermekeket is, akiknek fejlesztésre van szükségük. Hogy a konduktorral megkezdett közös munka ebben az időszakban se szakadjon meg, illetve hogy kezdetét vehesse egy eredményes együttműködés, a Doktor24 Csoport gyermekintézménye, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet online konduktori távkonzultációt biztosít régi és új pácienseinek.

Ha a babák fejlődésében fény derül valamilyen mértékű elmaradásra - amire felfigyelhetnek a szülők is, de van, hogy a védőnő jelzi a problémát -, érdemes minél hamarabb tapasztalt szakemberhez fordulni, online távkonzultáció keretében. Ez egyrészt azért fontos, mert az időben elkezdett fejlesztésnek köszönhetően a kicsi gyorsabban elérheti az elvárt mozgásfejlődési szintet, másrészt azért, mert a szülők tájékoztatást kaphatnak a gyermekük állapotáról és elsajátíthatják az otthon végezhető gyakorlatokat.

Miben segíthet a konduktor az online vizit során?

●     A szülőkben gyakran kelt riadalmat, hogy gyermekük mozgásában az életkorához képest kisebb elmaradás érzékelhető (például nem emeli időben a fejét, nem fordul át, nem nyúl a tárgyak után vagy nem tudja megfogni azokat stb.) Ennek hátterében szerencsére nem mindig áll ijedtségre okot adó probléma, ahhoz azonban, hogy erről megbizonyosodjon mind a kezelőorvos, mind a szülők természetesen, mindenképpen szakemberrel szükséges konzultálni.

●     Az online távkonzultáció lehetőséget ad arra, hogy a konduktor meghallgassa a szülőket átolvassa a gyermekneurológus, fejlődésneurológus szakvéleményét, megfigyelje a gyermek mozgását, amelyre kamerán keresztül is lehetőség van. Ha szükséges, elmondja azokat a feladatokat, amelyek gyakorlásával behozható a lemaradás, illetve korrigálható az enyhén kóros tartás.

●     A konduktor megtaníthatja a szülőknek azt a játékos feladatsort is, amelyet otthon könnyen kivitelezhetnek, nagyban elősegítve a javulást. A szakember a fennálló probléma függvényében kontrollra is sort keríthet a virtuális rendelésen, így ismét lehetőség adódik arra, hogy a szülőkkel átbeszélje az eredményeket és ha kell, újabb gyakorlatsort mutasson nekik.

●     Ha szükséges, az online vizit során tapasztaltak alapján a konduktor neurológus szakorvoshoz küldheti a gyermekeket, ahol szintén lehetőség nyílik az online vizitre.

●     A kisbabák mellett a konduktor segítséget nyújthat azoknak az óvodás vagy kisiskolás gyermekeknek is, akik hiperaktívak, beilleszkedési gondokkal küzdenek, viselkedészavarok nehezítik meg a mindennapjaikat vagy finommotorikájuk fejlettségi szintje elmarad a kortársaikétól

●     Az úgynevezett okosító torna gyakorlatai is elsajátíthatók a távkonzultáció során, és otthoni környezetben rendkívül hatékonyan alkalmazhatók. Ez nagy segítséget jelenthet a tanulási nehézségek, a magatartásproblémák és a beilleszkedési gondok megelőzésében, de hozzájárulhat a mozgáskoordináció és a finommanipuláció fejlesztéséhez is. A felsorolt problémák hátterében a központi idegrendszer fejlődésének megakadása, fejletlensége is állhat, amit a konzultáció során a szakember feltárhat, a speciálisan felépített feladatrendszernek köszönhetően pedig stimulálható a központi idegrendszer fejlődése. 

Időpont-foglalásért hívja a +36-1- 44-33-200-as telefonszámot!

Online rendelést végző konduktor:

 Shakkour Eleonóra konduktor

 

Doktor24 Csoport– Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Legolvasottabb cikkeink