• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Richter Egészségváros Program: indul a hetedik évad

Hírek Forrás: Weborvos

Az év folyamán újabb hét városba látogat a program, melynek tavaszi állomásai: Óbuda, Nagykanizsa, Mosonmagyaróvár és Gyöngyös.

Hazánk hét, különböző szakmai területen ismert és elismert kiválóságának összefogásával indul május 9-én a Richter Egészségváros országjáró egészségprogram sorozat hetedik évada.

A program fővédnöke, Rudolf Péter színművész, az egészségnagykövetek, Béres Alexandra fitness világbajnok, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya és Jaksity Kata műsorvezetők, Krizsó Szilvia újságíró, valamint Rácz Zsuzsa író. Bár más-más területen kapcsolódnak a rendezvényhez, abban egyetértenek, hogy komoly aktualitást ad a programnak a magyar lakosság figyelmeztető egészségi állapota. “Megdöbbentő statisztikák igazolják: nem vagyunk jó állapotban. Az ember egész életében hallja az óvó, figyelmeztető mondatokat, megelőzésről, táplálkozásról, a stresszes lét következményeiről, a szűrés fontosságáról, de csak ijedtében képes meghallani a szavak értelmét. A kulcsszó a szemléletváltás, melyet remélem minél több ember hall meg az Egészségváros rendezvényein." – nyilatkozta a programsorozat fővédnöke, Rudolf Péter.

Felmérések szerint az életmód legalább 40%-ban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért kiemelten fontos hangsúlyozni az egyéni felelősséget az egészségmegőrzésben. A rendezvényen tanácsadások (fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás), előadások és beszélgetések során helyi szakemberek és a programhoz csatlakozott hírességek személyre szabottan nyújtanak segítséget az egészséges életvezetés kialakításában. A Richter Egészségvároson elvégezhető komplex szűrővizsgálatokon (koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, prosztata (PSA) szűrés, asztmaszűrés, bőr-és körömgomba szűrés, mell-önvizsgálat) való részvétellel felmérhető az egyén jelen egészségi állapota, az esetleges öröklődő genetikus hajlamok, valamint kiszűrhetők a rizikótényezők. A programon helyben olyan ingyenes szűrővizsgálatok is elérhetők (pl.: csontsűrűség mérés), melyekre az egészségügyi ellátórendszer keretében sok esetben hónapokat kell várni.

Az „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak" felhívással működő program kettős célkitűzéssel rendelkezik: az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a helyi kórház támogatása áll az egészségnap fókuszában. A támogatás mértéke a helyi lakosok aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

A program eddigi eredményeit összefoglalva nyilatkozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR-vezetője: “Az eddigi hat év alatt 40 városban fordultunk meg, a lakosok aktív részvételével több mint 174 millió forintot adományoztunk a kórházaknak. Mintegy hetvenezer szűrésből 16 ezer esetben szűrtünk ki olyan eseteket, akiknek azonnal további ellátásra, vizsgálatokra volt szüksége. Programunk üzenete, az egészségért való tevőleges felelősségvállalás reményeink szerint százezrekhez jutottak el."

A programmal kapcsolatos részletes információ a www.egeszsegvaros.hu honlapon érhető el.

(A korábbi programon készült felvételen Rudolf Péter színművész, fővédnök látható)