• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szakértelem és nemzetközi háttér

Hírek Forrás: Weborvos Pro

Egészségügyi informatikai regionális kompetencia-központ jöhet létre egy hazai cégből.

Az Asseco Csoport, mint új tulajdonos, az augusztusban hozzá került GlobeNet Zrt.-ből kívánja létrehozni egészségügyi informatikai regionális kompetencia-központját - derült ki a cég új vezérigazgatójával készült évértékelő interjúból. Ján Králik a KÓRHÁZ szaklapnak az okokról és az egyéb tervekről is beszélt.

- Magyarország előkelő helyen áll a többi európai országhoz viszonyítva, többek között azért, mert számos olyan, nemzetközi szinten is ismert és elismert magyar személyiség van, akik az egészségügyi rendszerek kiváló szakértői, valamint az ország jelentős szoftverfejlesztési múlttal rendelkezik. Ezenkívül a magyar egyetemi oktatás színvonala egyértelműen a régió egyik legjobbja, a Semmelweis Egyetem világszinten is kiemelkedő szaktudású orvosokkal és kutatásokkal járult hozzá az egészségügy fejlődéséhez. Ezek azok a kompetenciák, amelyek más országok számára is érdekesek lehetnek. Mindezek alapján a GlobeNetből szeretne a tulajdonos cégcsoport egy egészségügyi informatikai regionális kompetencia-központot teremteni a jövőben - indokolta a terveket a vezérigazgató. 

- Az informatika az egyik legdinamikusabban fejlődő terület. Nagyon fontos számunkra, hogy ezzel a fejlődéssel lépést tartsunk, és úgy használjuk az ezen a területen megjelenő újításokat, hogy azok által ügyfeleink még nagyobb hatékonyságot érhessenek el a munkájukban. A mai világban, úgy gondolom, fontos területek az egészségügyi IT-ben: a mobil-technológia; a kommunikációk és az integráltság kérdésköre; és a szakértői rendszerek elérhetősége. Ezek azok az irányok, amelyek meghatározzák termékfejlesztésünket a közeljövőben. Az új technológiák alkalmazása, a hatékonyság és a minél nagyobb megbízhatóság elérése érdekében stratégiai partneri kapcsolatok kiépítését is tervezzük - válaszolta a jövő fejlesztéseit firtató kérdésre.

A cég sikeres termékéről szólva Jan Králik  elmondta, a MedWorkS egy olyan integrált informatikai rendszer, amely több mint 10 évnyi fejlődése során a szektorban nemzetközileg is elismert szakemberek igényeit és észrevételeit figyelembe véve érte el azt a szintet, amellyel méltán nevezhetjük a mai egészségügyi IT rendszerek meghatározó szereplőjének. A mögötte lévő óriási szakmai tudásbázist használva támogatja az orvosok munkáját, illetve kutatásaikat, valamint kiszolgálja a kórházi menedzsmentet döntés-előkészítő adatokkal. A szakmai tartalmon felül egyáltalán nem feledkezhetünk meg a finanszírozási oldalról sem, hiszen a mai egészségügyi rendeletek és jogszabályok között megbízható megoldást nyújt a kórházak számára az átlátható finanszírozás kialakítására.

A kórházak ugyanúgy gyógyító tevékenységet végeznek, de mégsem mondhatjuk, hogy egyformák. Minden kórház egyedi, nem csak a benne dolgozó emberek, de a folyamatok szintjén is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a MedWorkS rendszer teljes mértékben testre szabható nemcsak kórházi, de akár osztály, vagy felhasználói szinten is, így a közös érdeket figyelembe véve könnyen használható rendszert tudunk adni ügyfeleink számára. Nem titkolt célunk ügyfeleinknél a maximális elégedettség elérése, minden szinten. A teljes interjú a Weborvos Pro portálon

Legolvasottabb cikkeink