• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Számos rendezvény elmarad a járványveszély miatt

Hírek Frissítve 2020.03.11 Forrás: MTI
Számos rendezvény elmarad a járványveszély miatt

Szinte minden megyeszékhelyen elmaradnak az ünnepi megemlékezések.

Elhalasztják a Könyvfesztivált és a MITEM-et

Későbbi időpontra halasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált és a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM) is. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerdán honlapján közölte, hogy elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, miután a kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket.

Mint írják, felfüggesztik az eredetileg április 23-tól 26-ig tervezett rendezvény előkészületeit is, és a következő napokban részletes tájékoztatást küldenek minden kiállítónak a könyvfesztivál új időpontjáról.

Későbbi időpontra halasztják az eredetileg április 8. és május 17. közötti időpontra tervezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is - közölte a Nemzeti Színház, amely szerdától nem tartja meg előadásait. Az elmaradt előadások jegyeit a nézők egy későbbi időpontra becserélhetik. A MITEM-re megvásárolt jegyek és bérletek pedig érvényesek lesznek az új időpontokra, amelyekről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Elmarad a budapesti Élet menete

Elhalasztják a koronavírus miatt az április 19-re tervezett budapesti Élet menetét - közölte Gordon Gábor, az emléksétát szervező Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke kedden. Azt írta: "mivel semmi nem olyan fontos, mint az emberi életek és az egészség megóvása", a holokauszt áldozatainak emlékére évről évre megrendezett sétát "nehéz szívvel, de el kell halasztanunk".

Kérik elsősorban a holokauszt-túlélők, de minden jóérzésű ember megértését is, és reménykednek abban, hogy hamarosan megtarthatják az Élet menetét Budapesten. A nemzetközi Élet Menete szervezet hétfőn közölte, hogy a központi, lengyelországi megemlékezést elhalasztják.

Elmaradnak a Várkert Bazár rendezvénytermébe meghirdetett programok

Elmaradnak a Várkert Bazár rendezvénytermébe március 15-re meghirdetett programok - közölte az intézmény kedden. Mint írják, a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi ajánlásának megfelelően a Várkert Bazár rendezvénytermébe március 15-re meghirdetett programokat lemondják.

Az egész napos, beltéri ingyenes programok mellett a jegyvásárláshoz kötött esti A szép szabadságért. című produkció is elmarad. Az online vásárolt jegyek visszaváltásáról az Interticket Kft. értesíti a vásárlókat, míg a Várkert Bazár jegypénztáraiban megvásárolt jegyek az előadás dátumától 14 napon belül válthatóak vissza a Déli Palotában található jegypénztárban. A Várkert Bazár egyéb, kevesebb látogatószámú programjait egyelőre megrendezik, ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kísérik az operatív törzs tájékoztatását - áll a közleményben.

Szinte minden megyeszékhelyen elmaradnak az ünnepi megemlékezések

A koronavírus-fertőzés elkerüléséért a legtöbb megyeszékhely és megyei jogú város önkormányzata úgy döntött, hogy nem tartják meg a március 15-ei ünnepi programokat.

A nyíregyházi önkormányzat sajtószolgálata kedden azt közölte, hogy a lakosság védelmében, a vírusos megbetegedések megelőzéséért elmaradnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tervezett megemlékezések a szabolcsi megyeszékhelyen. A tájékoztatás szerint nem tartják meg a pénteki megemlékezést a '48-as sírkertben, a Petőfi téren és az emléktábláknál, illetve elmarad a Kodály Zoltán Általános Iskolába tervezett péntek esti ünnepi hangverseny is. Vasárnap nem rendezik meg az önkormányzati Kossuth téri ünnepséget és a múzeumi kísérőrendezvényt sem. Aki az ünnep alkalmából mégis szeretné leróni tiszteletét, valamennyi helyszínen egyéni koszorúzással teheti meg, mint ahogy a város vezetése is él majd ezzel a lehetőséggel - írták.

Kaposvár önkormányzata is arról tájékoztatott, hogy a lakosság védelmében nem tartják meg a hagyományos március 15-i Széchenyi- és Kossuth téri ünnepséget. Tudatták ugyanakkor, hogy nem marad el a főtéri zászlófelvonás és a polgármesteri koszorúzás sem. A somogyi megyeszékhely fő útvonalait, középületeit idén is zászlók díszítik, hogy a város méltó módon idézze meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékét. A kaposvári Rippl-Rónai Múzeum azt közölte, hogy a járványügyi helyzet miatt elmarad a március 28-ra meghirdetett Nárciszünnep a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.

Bár Békéscsabán a jelenlegi információk szerint nincs koronavírusos beteg, a város vezetése úgy döntött, hogy "a lakosok biztonságának és egészségének megőrzése érdekében indokolt az óvatosság", ezért nem rendezik meg a március 15-i városi ünnepséget. A békéscsabai életműdíjat és a Békéscsabáért kitüntetést előreláthatóan a következő, március 26-i közgyűlésen adják át. Közleményben azt kérik a csabaiaktól, hogy kokárda kitűzésével tisztelegjenek az 1848/49-es szabadságharc hősei előtt.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere közleményben jelentette be kedden, hogy a városi közgyűlés tagjaival egyeztetve a vírusveszély miatt - az operatív törzs ajánlása alapján - lemondják a március 15-i nagykanizsai ünnepi programokat. Egyúttal arra kérte a városban tevékenykedő civil szervezetek, intézmények vezetőit, hogy ők is mérlegeljék, megtartják-e a sok részvevős rendezvényeiket.

Korábban Debrecenben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen is bejelentették, hogy elmaradnak a március 15-ei városi megemlékezések.

Szekszárd polgármestere, Ács Rezső (Fidesz-KDNP) hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a március 15-ei ünnepség csak akkor marad el a városban, ha eső miatt zárt térben kellene megrendezni.