• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szigorítva enyhítenek a Rózsakert Medical Centerben

Hírek 2020.05.02 Forrás: Weborvos
Szigorítva enyhítenek a Rózsakert Medical Centerben

A Rózsakert Medical Centerben tovább szigorítják a kiemelten szigorú saját intézményi eljárásrendet. 

Május 4-től változik a magánellátásban az ellátások köre, olyan új eljárásrendi elemek kerültek bele, amelyek még biztonságosabbá teszik az ellátást. Tehát szigorítva enyhítünk. Ezt egy nagyon fontos, nagyon jó, felelősségteljes lépésnek tartjuk. Már nem csak a sürgősségi, nem halasztható eseteket lehet ellátni, tehát hétfőtől sokkal szélesebb körben tudunk a pácienseinknek segíteni, június 1-től pedig ismét lehet szűrővizsgálatokra is időpontot foglalni - tudatták közleményben.

A szigorítás felelősség, az enyhítés még nagyobb felelősség. Éppen ezért a Rózsakert Medical Centerben tovább szigorítjuk az így kiemelten szigorú saját intézményi eljárásrendünket. 

A magánegészségügyben az ellátások bővítése nagyon fontos lépés, hiszen a pácienseknek ellátásra van szükségük, különösen igaz ez a krónikus betegekre. Az állami egészségügy terhelésén a magánszolgáltatók tudnak enyhíteni, a pácienseknek biztonságos és teljes körű ellátást nyújtani.

Az RMC-ben páciensellátásunk folyamatos a járvány ideje alatt, egyetlen napra sem zártunk be, a fogászatunkon sem. Átálltunk egy új szolgáltatói modellre. Hetekkel a vírus magyarországi megjelenése előtt felkészültünk arra, hogyan tudunk majd gyógyítani a járvány alatt.

Kidolgoztuk az új helyzetnek megfelelő szakmai protokollunkat, szigorú eljárásrendet vezettünk be, a hatósági szabályoknak megfelelve, ezen felül a saját szakmai álláspontunkkal tettük maximálisan biztonságossá. Az eljárásrend kiterjed a páciensellátásra és a munkavégzésünk módjára is, folyamatosan elérhető a honlapunkon.

Ez az eljárásrend továbbra is érvényben van, minden elemét továbbra is betartjuk. Ez maximális szigorúságú eljárásrend, amelyben teljes biztonságban tudjuk pácienseinket és munkatársainkat. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján jól vizsgázott a rendszerünk, az ellátásunk folyamatos és biztonságos volt.

Ennek fő elemei: Minden munkatársunk - a nem egészségügyi dolgozók is - védőfelszerelésben dolgoznak, a pácienseket előszűrjük és ahol lehet online konzultáció keretében látjuk el. A személyes vizitek esetében csak a páciens tartózkodhat a rendelőben, kísérő nem jöhet, a recepciós kézfertőtlenítés után kesztyűt és maszkot adunk a páciensnek. Csak így léphet be a rendelőbe. Koronavírus gyanús eseteket nem engedünk be, őket otthonukban, kiszállással teszteljük és online látjuk el. Mintavételi munkatársunk 3-as szintű védőfelszerelésben dolgozik, de így sem jöhet be a rendelőkbe a maximális biztonság miatt. Back office munkatársaink otthonról dolgoznak, a rendelőben dolgozó munkatársak esetében kontaktminimalizálással tesszük biztonságossá a munkavégzést.

Teljes eljárásrendünk elérhető itt

A most megjelent miniszteri rendeletben lévő legtöbb intézkedést már bevezettük rendelőnkben, ezek nem jelentenek újdonságot számunkra.  Páciensellátásunk folyamatos. Május 4-étől bővítjük azon szolgáltatások körével, amelyet mostantól lehetővé tesz a rendelet. Egyben kiegészítjük az eljárásrendünket azokkal az elemekkel, amely a most bővülő szolgáltatási rend miatt előírás. Ezek az intézménybe lépéskor a pretriázs, azaz a járványügyi kérdőív és a hőmérsékletmérés, a magas kockázatú vizsgálatok és beavatkozások esetén a PCR teszt elvégzése.

Eljárásrendünk egészen a koronavírus járvány fennállása alatt érvényben van, azon egészségügyi központként legutoljára fogunk lazítani - írták.

Legolvasottabb cikkeink