• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Továbbra sem gondolkodnak iskolabezáráson

Hírek Frissítve 2020.03.13 Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Továbbra sem gondolkodnak iskolabezáráson

Minden parlamenti párt az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást - jelentette be Gulyás Gergely.

A csoportos megbetegedések elkerülése a legfontosabb most - többek közt ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken. Az interjúban elsősorban a koronavírus volt a téma, írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Orbán Viktor a közoktatási intézmények bezárását illetően azt mondta, hogy folyamatosan figyelik a környező országokat. "Az egyetemeket azért vettük vesztegzár alá, mert sok a külföldi. A külföldiek hozták be a járványt, és a körükben terjed a legjobban" - mondta.

'A közoktatási intézményeket azért nem zártuk be, mert a körükben nincs fertőzés. A legnagyobb veszélyben az idősek vannak. Ha a gyermekek körében is változás lesz, akkor azonnal változik a döntés."

Orbán Viktor tovább részletezte az iskolabezárásokkal kapcsolatos felvetést. Szerinte ha bezárják az iskolákat, akkor az hosszabb lesz, mint két hét, így a tanárokat fizetés nélküli szabadságra kell küldeni, és véget érne a tanév. Hozzátette, hogy ha kiderül, hogy van olyan variánsa a vírusnak, ami veszélyes a gyerekekre, akkor azonnal lépnek.

A PSZ továbbra is az oktatási intézmények bezárását követeli

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) továbbra is az oktatási intézmények mielőbbi bezárását követeli a koronavírus járvány miatt, és nem fogadja el, hogy a tanárok nem kaphatnának juttatást az iskolabezárás idejére - közölte az érdekvédelmi szervezet pénteken az MTI-vel. A szakszervezet megismételte előző napi sajtótájékoztatóján elhangzott álláspontját, azaz az intézmények bezárása azért fontos, mert bár a fiatalok megbetegedési rátája alacsony, nagy veszélyt jelentenek vírushordozóként. Ráadásul a pedagógusok és oktatásban dolgozók átlagos életkora magas, 48-50 év, az ő védelmük érdekében is szükséges az intézmények mielőbbi bezárása.

Gulyás: valamennyi parlamenti párt az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást

Valamennyi parlamenti párt egybehangzóan az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást a koronavírus terjedése miatt a pénteki hétpárti megbeszélésen - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírókkal. Mint mondta: ezt fogja a kormány felé tolmácsolni, és várhatóan 24 órán belül döntést hoznak.  Gulyás Gergely közölte: az operatív törzsnek van egy szakmailag megalapozott véleménye. Magyarországon a megbetegedések száma az egyik legalacsonyabb Európában, s önmagában ez talán nem indokolná az iskolák bezárását. Ugyanakkor azt is látják, hogy nagyon sokan nem érzik biztonságban a saját gyermekeiket, és ebben a helyzetben arra kell tekintettel lenni, hogy a védekezéshez úgy tudjanak hozzájárulni, hogy az Magyarország polgárai számára a lehető legmegnyugtatóbb legyen - fogalmazott a miniszter.

Legolvasottabb cikkeink