• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Újra versenybe szállnak a fiatal kardiológusok

Hírek 2019.04.25 Forrás: Weborvos
Újra versenybe szállnak a fiatal kardiológusok

Az elméleti képzés mellett lehetőségük volt modern szimulációs eszközökkel gyakorlati ismereteket is szerezni.

Idén is megrendezik a World Pacing Series pacemaker versenyt, ahol két magyar fiatal kardiológus is képviseli hazánkat. A tavalyi óriási siker sokakat inspirált, még többen pályáztak a megmérettetésre. A jelölteket a XXVI. Ifjúsági Kardiológus Napokon választotta ki a zsűri, ahol megint igazolódott: nagyon sok ambiciózus orvosjelölt, illetve pályakezdő van hazánkban, akik nagyon is itthon képzelik el a jövőjüket - számolt be az eseményről a Magyar Kardiológusok Társasága közleményben.

„A magyar kardiológia igazi sikerszakma, abszolút a nemzetközi élvonalban érezhetjük magunkat mi, fiatalok is, de mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy kollégáink hozzájussanak olyan lehetőségekhez, amivel valóban a legjobbak lehetnek”- mondta dr. Szegedi Nándor, a Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának elnöke.

- Idén ez a 26. találkozónk, amit elsősorban 35 évnél fiatalabb szakorvosjelölteknek, illetve kollégáknak szervezünk azért, hogy első kézből ismerjék meg ők is azokat a szakmai innovációkat, új szakmai irányelveket, amelyek Európában a közelmúltban megjelentek, mindezt a kardiológiai hazai elismert szakembereinek előadásában. Az ország valamennyi pontjáról várjuk a jelentkezőket a Lillafüredi Ifjúsági Kardiológus Napokra, hiszen fontos, hogy ne csak az egyetemi, vezető klinikák kardiológusai legyenek ott a nemzetközi véráramban, hanem akár egy kis kórházban dolgozóknak is legyen esélye erre. Ez a kongresszus alapvetően az elméleti képzésről szól, de most már lehetőségük volt szimulációs eszközökkel gyakorlati ismereteket is szerezni. Ilyen eszközök ugyanis az intézményekben korlátozottan elérhetők, például most a Városmajori Klinikán lesz egy szívultrahang készülék szimulátor. A mostani napokon is több tudományos szekcióban kapott kiemelt szerepet a pacemaker terápiával kapcsolatos szakmai ismeretanyag bemutatása. Idén is kiválasztotta a szakmai zsűri azt a két pályázót, akik majd képviselhetik hazánkat a második alkalommal meghirdetett World Pacing Series szimpóziumon, ahonnan tavaly két díjat is elhoztunk. Ez pedig hatalmas szakmai siker, hiszen láthatjuk, hogy nemcsak a tapasztalt orvosaink, de már a fiatalok is ott vannak a világ élvonalában. Ráadásul ebben az évben már többen is pályáztak, hogy képviselhessék hazánkat, most Valenciában”- számolt be dr. Szegedi Nándor.

Dr. Gellér László professzor a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika osztályvezetője, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja a bíráló bizottság egyik tagja különösen fontosnak tartja, hogy a fiatalok is kapjanak elismerést, érezzék, hogy szükség van a tudásukra és a munkájukra. „Teret kell engedni nekik is, hogy tudást és gyakorlatot szerezzenek, ők lesznek a jövő orvosai, ezért fontos, hogy itthon tartsuk a fiatalokat és legyen utánpótlás. A kardiológia népszerű szakma, itt tényleg robbanásszerű a fejlődés, aminek mi, magyar szakemberek is részesei vagyunk, így a magyar betegek is. Nálunk jelenleg nincs orvoshiány, de ezért tennünk is kell, ezért több mint két és fél évtizede kitüntetett figyelmet szentelünk a fiataloknak és nagyon jó látni, hogy ennek eredménye van”—fűzte hozzá Gellér professzor.

Legolvasottabb cikkeink