• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Válogatott sportolók futnak a Bátrakért

Hírek Forrás: Weborvos

A férfi kardválogatott Szilágyi Áron vezetésével a Bátor Tábor-os beteg gyerekekért fut a hétvégi budapesti maratonon.

200 sportoló, köztük a férfi kardválogatott áll rajthoz a 29. SPAR Budapest Maraton®-on, hogy futásukkal több mint 10 millió forint adományt gyűjtsenek a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábor Alapítvány számára.

Az adománygyűjtés óriási segítség a Bátor Tábornak, hiszen az idei évben várt több mint 1000 táborozó élményeinek megvalósulásához nagy szükség van a támogatásokra. Az október 11-i, szombati versenyhez az Élménykülönítmény, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége is csatlakozott, hogy adománygyűjtő futással hívja fel a figyelmet a súlyosan beteg gyermekek támogatására.

A hétvégi megmérettetésen a Bátor Tábor színeiben fut a férfi kardválogatott Szilágyi Áron vezetésével: „Örömmel fogadtam el az Alapítvány felkérését, hiszen a bevételt a beteg gyermekek élménytáboroztatására fordítják. Ismerem a módszert és teljes mértékben meg vagyok győződve az élményterápia hatékonyságában, így nem volt kérdés, hogy részt veszek ebben, teljes mellszélességgel támogatom a programot."

A válogatott sportolók mellett az Alapítvány céljainak megvalósulásáért áll rajthoz Bali Péter, a Ferencvárosi Torna Club labdarugó csapatának erőnléti edzője, valamint Peyer Zoltán iramfutó és Lajkó Csaba többszörös ultratávfutó bajnok, iramfutó.

A verseny folyamán a pálya 7 pontján lilába öltözött szurkolók drukkolnak a jótékony sportolóknak, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy japándobos csapat, a TAIKO Hungary is a Bátor Tábor képviseletében garantálja majd a hangos és lelkes támogatást.

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Állandó szakorvosi felügyelet mellett magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak, kézműveskednek, fotóznak, táncolnak, zenei és színjátszó foglalkozáson vesznek részt.

Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. Az egyik táborozó így fogalmazott: „A Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz az embertől. Akinek ki kellett hagynia akár csak egy évet az életéből, az itt, ha mindent nem is, de sűrítetten sok mindent visszakaphat."

Legolvasottabb cikkeink