• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

29 tagú egészségügyi csoport az olimpián

Lapszemle Forrás: mob.hu

Dr. Balogh Péter 29 tagú egészségügyi csoport vezetőjeként várja a rajtot.

A 158 tagú magyar olimpiai válogatott és a velük együtt Londonba tartó mintegy 80 akkreditált kísérő esetleges panaszainak az orvoslására 10 gyakorló orvos, 4 sportpszichológus, 14 masszőr, valamint egy fizioterapeuta készült fel. Ennek a 29 tagú egészségügyi csoportnak a vezetőjeként Dr. Balogh Péter nyilatkozott – már Londonból – a T-Mobile Sporthír Szolgálat munkatársának. A cikket a mob.hu idézi.

A főorvos beszámolt arról, hogy kilenc sportág magyar képviselőinek adatott meg, hogy saját orvosának szolgálataira támaszkodhasson, mások gondját-baját az olimpiai faluban kialakított és 24 órás ügyeletet tartó magyar egészségügyi központ oda beosztott ügyeletes szakemberei viselik majd. A kajakozók és a kenuzók szokás szerint a versenypályához közel eső szálláshelyet kerestek magukhoz, így az ő orvosuk és a két masszőrjük is itt fog elhelyezkedni.

„Mostohagyerekeknek" csak a vitorlássport magyar olimpikonjai mondhatják magukat, akik több mint 200 kilométerre versenyeznek majd az „olimpiai várostól", és ott, ha sürgősségi orvosi ellátásra szorulnak, az angol egészségügyi ügyelet szolgálatait kell majd igénybe venniük.

Dr. Balogh Péter egyik első londoni tapasztalata az, hogy a gyakori esőzés és néhány alapos elázás több meghűléses betegség oka is lehet, de emellett az orvosoknak néhány visszatérő, illetve új sérülés ellátására is fel kell készülniük.

„Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a magyar olimpiai csapat nem minden tagja mondható makk-egészségesnek, és ezért a krónikus esetek kiújulása több versenyző szereplését nehezítheti meg. Egyik első feladatunk az, hogy a kiérkező sportolókat még egyszer és egytől-egyig végigkérdezzük, és e közben naprakész információs bázist alakítunk ki azzal kapcsolatban, hogy kiknek a teljesítménye eshet vissza a küzdelem hevében. Remélhetőleg minden kisebb bajt gyorsan és hatékonyan meg tudunk szüntetni és nem lesznek – vagy csak kis számban akadnak - olyan eseteink, amelyek orvoslására már csak a londoni központi olimpiai kórház osztályai vállalkozhatnak" – fejezte ki a reményét Dr. Balog Péter főorvos.

(Forrás: T-Mobile Sporthír Szolgálat, Szalay Péter)