• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

30 éves rendelőintézetet köszöntöttek

Lapszemle Forrás: kecskemét.hírhatár.hu

2015-ben már 84.000 fekvőbetegek láttak el és kétmillió volt a járóbeteg-stzakellátási esetszám, azaz duplája az 1986-os évinek.

A Kecskeméti Kórház területén lévő Rendelőintézet 30. születésnapját ünnepelték november 16-án, szerdán a kórházban. Az előadások sorában Dr. Svébis Mihály főigazgató a Rendelőintézet történetét ismertette. Elmondta, a kórház és a rendelőintézet külön önálló egységként működött az 1970-es évek végéig. Szervezeti kapcsolat nem volt, az intézmények saját személyi állománnyal látták el betegeiket - tudósított a kecskemét.hírhatár.hu.

Az 1972. évi II. Egészségügyi törvény a teljes népességre kiterjesztette az ingyenes, mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást, ezzel jelentősen megnövelte az orvosi ellátást igénybevevők számát. Szükségessé vált az intézmények szorosabb együttműködése, szakmai lehetőségeik kölcsönös kihasználása, ami célszerűségből a rendelőintézet integrálásához vezetett. Az integrációból adódóan a gyakorlatban is létrejöhetett a fekvő- és járóbeteg ellátás egysége, szabályozott szakmai együttműködése.

A szakrendeléseket nagyrészt, az osztályok orvosai forgórendszerben látták el, ezáltal a szakrendelésen és a fekvőbeteg osztályon is azonos szakmai elvek alapján történt a gyógyítás. 1985 végére elkészült végre az új Rendelőintézet. 1986. január 1-től új 39 munkahelyes járóbeteg szakrendelő-intézet állt a gyógyítás szolgálatába.

A Rendelőintézet működésében történtek változások az elmúlt 30 év alatt, de építészeti megújulásra csak az eltelt 5 évben volt lehetőség. A Rendelőintézet vezetése időközben próbálta otthonossá, barátságossá tenni a környezetet. A SBO bővítése uniós forrásból lehetővé tette, hogy 2011-ben a teljes fiziotherápia a földszintre költözzön és megújuljon.

Az intézményben a betegforgalom 30 év alatt jelentősen megnövekedett az 2015. évben az ellátott fekvőbetegek száma 84.000 fő, a járóbeteg esetszám 2.000.000, azaz immár a duplája az 1986. évinek.