• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

''Ilyen gazdag karácsonyunk még sohasem volt''

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Zselickisfaludon és Babócsán családon segítettek, Kaposváron cukorbetegeket leptek meg, Siófokon hajléktalanoknak gyűjtöttek.

Két nap alatt szervezte meg egy fiatalokból álló siófoki baráti társaság a csütörtök estét: bográcsgulyást főztek, ruhát gyűjtöttek a helybéli hajléktalanoknak és nagycsaládosoknak, egyszóval a rászorulóknak. Két-három barátomnak szóltam, aztán két nap alatt vagy negyvenen segítettek valamilyen formában; ruhát gyűjtöttek, krumplit, hagymát hoztak, aki nem tudott eljönni, az a vonatjegyét utalta át – mondta az ötletgazda, Al-Meri Aladin, miközben rotyogott a bográcsgulyás egy belvárosi üzletudvarban és hajléktalanok melegedtek a tűznél a fagyos hidegben – olvasható a Somogyi Hírlap – online oldalán.

A segítők javarészt a Facebook által lettek egyre többen, a rászorulókat a helyi karitatív szervezetek (családsegítő, szegénygondozó nővérek, katolikus karitász) értesítették. Jöttek is sokan éthordókkal, hatvan adagnyi étket főztek a siófoki fiatalok. Még a szervezők között is akadt hajléktalan – írja a lap.

Igazán nemzetközi társaság gyűlt össze a spontán adományosztáson: a gulyást kavargatók, szendvicskészítők, tűzélesztők között akadt angol, a rászorulók között cseh, s maga az ötletgazda is félig szír, félig magyar. Al-Meri Aladin tizenévesen, még cserkészként angyalszárnyat öltve toppant be szenteste a siófoki kórházba, hogy a gyerekeknek és az időseknek meglepetést szerezzen, telente pedig a fedél nélkülieknek igyekezett segíteni élelemmel. Ilyen nagyszabású akciót azonban még nem szervezett.

A kaposvári Bioázis gyógynövényszaküzlet együttműködési megállapodást kötött a cukorbetegek egyesületével. Szennai Nikolett, a bolt vezetője kiemelte: fontosnak tartják a segítségnyújtást. Tavaly a rákligát támogatták, az idén a helyi civil szervezetre esett a választásuk.

Sok embert érint a cukorbetegség, célunk, hogy minél több emberen segítsünk – emelte ki Szennai Nikolett. Két területre terjed ki a szakmai kapcsolat: egyrészt négy éven át anyagi támogatást kívánunk biztosítani az egyesület számára, másrészt a tagság számára kedvezményes vásárlási lehetőséget nyújt az üzletünk – tette hoozzá Szennai Nikolett.

Hazánkban a lakosság 9-10 %-át érinti a cukorbetegség, a somogyi megyeszékhelyen körülbelül 5-6 ezer cukorbeteg él - nyilatkozta Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna, az egyesület kaposvári elnöke, aki az együttműködésre utalva aláhúzta: reméli, hogy minél több cukorbeteg él majd a rendelkezésre álló új lehetőséggel.

Világszerte ismert népbetegségről van szó, jól mutatja a helyzetet, hogy közelmúltban az ENSZ is napirendre vette a cukorbetegséggel kapcsolatos szakmai kérdést – emelte ki Ferkáné Pellérdi Zsuzsannak, hozzátéve azt is, egyesületük is kiemelten foglalkozik a betegek érdekképviseletével, mert lényegesnek tartják a tanácsadást, a felvilágosítást valamint a megelőzést is.

Legolvasottabb cikkeink