A technológia változásának köszönhetően csökkent a termékek élelmiszer-biztonsági kockázata is.
A hatósági tapasztalat szerint a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek idén a fagylaltozók a higiéniai előírások, a járványvédelmi előírások betartására. A termékekkel kapcsolatos vásárlói tájékoztatás ugyanakkor sok helyen elmaradt. A Nébih ellenőrzésének tapasztalatai szerint az árusok sem az allergének, sem a mesterséges színezékek használatára nem figyelmeztetik a fogyasztókat - írta a magyarnemzet.hu.
A termékek készítése és értékesítése során azonban így is számos előírásnak kell megfelelniük a cukrászoknak. Ügyelni kell például a felhasznált adalékok, színezékek mennyiségére, díszítő elemként pedig csak gyümölcsöt, csokoládét, cukorkát, növényi részeket alkalmazhatnak. Ezek tisztaságára is oda kell figyelni, valamint arra, hogy csak ehető részek kerüljenek a fagyira. A csokoládé vagy egyéb élelmiszer csomagolása nem érintkezhet a termékkel, ahogyan például játékokat sem szabad a fagylalt tetejére tenni. A már kifogyóban lévő tégelyre tilos rátölteni a friss fagylaltot, a már megolvadt terméket pedig nem lehet visszafagyasztani. Előírások és hibák a teljes cikkben