• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A makói Igaz Dominik pokoljárása

Lapszemle Forrás: Délmagyar Online

A 13 eszetendős fiút az egyik legagresszívebb típusú agydaganat támadta meg.

Egy éve lett először rosszul a 13 esztendős makói Igaz Dominik; kiderült, hogy egy igen agresszív rákfajta támadta meg, öklömnyi daganatot operáltak ki a koponyája jobb oldali frontális lebenyéből. A kisfiú most jól van, egyszerű körülmények között élő szülei azonban nehezen tudják előteremteni a gyógykezelések és az állandó utazás költségeit. Édesanyja, Igazné Bálint Mónika kis híján összeesett, amikor közölték vele: 13 esztendős fiát az egyik legagresszívebb típusú agydaganat támadta meg – írja a Délmagyar – online.

Dominikot eddig kétszer műtötték – legutóbb idén februárban, sugárkezelést és kemoterápiát is kapott, közben pokoli kínokat kellett átélnie. Szülei erejükhöz mérten igyekeznek mindent megtenni a fiú gyógyulásáért, ezért a hagyományos gyógymódok mellett magas dózisú vitaminnal és gombakészítményekkel is kezelik, alternatív terápiákkal próbálkoznak. Édesanyja azt is fontosnak tartja megjegyezni, a család katolikus, bízik a Jóistenben, és gyakran imádkozik. Az anyuka bolti eladó, most otthon van Dominik 20 hónapos kishúgával, az édesapa sofőr.

Dominik édesanyja elmondta, a daganatot a műtétek során nem sikerült teljesen eltávolítani, de az utolsó, nyári ellenőrzés eredménye szerint annak, ami maradt belőle, csökkent a mérete, regresszióban van – mondta Dominik édesanyja, hozzátéve azt is, Dominik szemmel láthatóan jól érzi magát. Újra meg kellett tanulnia járni, de a bal oldala a beavatkozások következtében még mindig nehézkesen mozog, de a kisfiú, nem hagyja annyiban a dolgot, teljesen rendbe fog jönni. A napokban lezajlott új kontrollvizsgálat eredményei azt igazolják, a srác sikeresen küzd – emeli ki a lap, amely arról is beszámolt, hogy Dominikot az átélt borzalmak megváltoztatták. Ez persze magyarázható a homloklebenyműtéttel is.

Korábban folyton bosszantotta tanárait, szüleit, szófogadatlan volt. Most vicces, örökké vidám és kifogyhatatlan a szeretetből; nincs nap, hogy ne mondaná el a szüleinek és a kistestvérének, mennyire szereti őket. Az iskolába is szívesen jár. Kedvence az informatika és a történelem, rendőr vagy mérnök szeretne lenni.
Küzdöttem, szenvedtem és nyerni fogok – mondta mosolyogva, magabiztosan a fiú. Példamutató erőfeszítéseit a Csodalámpa Alapítvány egy kívánság teljesítésével már honorálta is: a napokban kapott egy x-boxot – írja a lap.

Legolvasottabb cikkeink