• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Arab betegek a pécsi klinikákon?

Lapszemle Forrás: Dunántúli Napló Online

Nem kizárt, hogy a közeljövőben az arab térségből érkező betegek is gyógyulhatnak a pécsi klinikákon.

De számos más területen is elképzelhető együttműködés az egyik leggazdagabb arab állammal. Az Egyesült Arab Emírségek legbefolyásosabb családjának egyik vezetője tárgyalt Pécsett. Hamed Mohamed Khalifa Bin Y Al Suwaidi, az ottani nemzeti bank nemzetközi bankügyletekért felelős vezetője dr. Bódis Józseffel, a pécsi egyetem rektorával többek között az egészségturizmus kérdéseiről is megbeszélést folytatott – írja a Dunántúli Napló – online.

Az egyetem rektora aláhúzta, ez még csak az első megbeszélés volt, de együttműködés képzelhető el többek között arról, hogy Pécsett látnának el arab térségből érkező betegeket. Külön felmerült a rehabilitáció, amelybe Harkány bevonása is célszerűnek látszik. (Nem árt megjegyezni, hogy természetesen jól fizető páciensi körről van szó.)

A megbeszélés során szóba került az is, hogy pécsi specialisták nagyobb aktivitással vehetnének részt az arab világban folyó gyógyításban. Természetesen szó esett a képzés és továbbképzés lehetőségeiről, itt nemcsak az orvosi, hanem a közgazdasági és a jogi oktatás is érdekelte az Emirátusokból érkező küldöttséget – értesült a lap.

Hamed Al Suwaidi a tárgyalás után kiemelte: bár ez még csak az első egyeztetés volt, de bízik abban, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködés. Az arab küldöttség a pécsi városvezetéssel is tárgyalt, illetve elkalauzolták őket a klinikákra is.

Az Egyesült Arab Emirátusokból, azon belül Abhu Dzabiból érkezett küldöttség különféle témában tárgyal a napokban Magyarországon. Pécsett alapvetően az egészségturizmus érdekelte őket, de számos egyéb kérdéskörről is egyeztetnek hazánkban. Többek között felmerülhetnek egészségügyi beruházások, működő tőke behozatala, légi teherszállítási bázis kialakítása, kulturális együttműködés – számol be róla a lap, amely megírta azt is, a szakemberek szerint a további együttműködés szempontjából is fontos volna egy közvetlen légi járat létrehozása az Emírségek és Magyarország között, ez mindenképp téma lehet.

Nem kizárt, hogy szó esik egy új magyar légitársaság létrehozásáról is – ennek eshetősége már korábban is szóba került a sajtóhírek szerint.

Legolvasottabb cikkeink