• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Átcsoportosítások lesznek a komáromi kórházban

Lapszemle Forrás: komarom.hu

Júniustól egynapos ortopédiai műtéteket is végez a Selye János Kórház. Az eszközök rendelkezésre álltak, van szabad kapacitás is.

Ez nemcsak a komáromi kórház jövője szempontjából fontos, de a kisebb ortopédiai beavatkozások miatt a helyieknek és a környékbelieknek nem kell más egészségügyi intézménybe menniük. Az ősszel átcsoportosítások lesznek a szakrendelésben is, ami a várakozási idő csökkentését szolgálja – írja a komarom.hu.

A Selye János Kórház struktúraváltása óta lehetőség van egynapos sebészeti és nőgyógyászati műtétek elvégzésére. Ezek a beavatkozások népszerűek, havi átlagban 100-120 operációt végeznek el. A 2013 decemberében induló és tavaly befejeződött, mintegy 800 millió forintos fejlesztés részeként számos modern eszközt vásárolt a kórház. Olyanokat is, amelyekkel egynapos ortopédiai beavatkozásokat végezhetnek.

– Kiváló szakorvosaink vannak. Dr. Teleki Balázs főorvos évek óta nálunk praktizál, mellette dr. Sass Gábor és dr. Babos Árpád végzi ezeket a műtéteket. A műtők hétfőtől csütörtökig foglaltak, így az ortopédiai operációk péntekenként végezhetőek el. Havonta három-négy ortopédiai programot tervezünk, egy-egy ilyen program során hét-nyolc műtétet végeznek el a kollégák – mondta dr. Ferencz Péter főigazgató.

Az egynapos beavatkozások kedveltek, hiszen előre tervezhetőek, a betegnek nem kell sok időt töltenie a kórházban, otthon, családi környezetben épülhet fel.

– Minden szakrendelésünk jól működik, azonban a kapacitások nem arányosak. A kardiológián nagyobb az ellátási igény, mint például a belgyógyászaton, ezért a belgyógyászati szakrendelési órákat átcsoportosítjuk a kardiológiára. Így az előjegyzési idő csökken majd. A változtatás várhatóan szeptember végén, október elején valósul meg – tette hozzá a főigazgató.

Dr. Ferencz Péter elmondta, az országos egészségügyi béremelés a Selye János Kórházat is érinti. Havi átlagban bruttó hét, hét és fél millió forinttal kapnak majd több pénzt a juttatásokra. Az emelés csak az orvosokat és a szakdolgozókat érinti. A főigazgató azt reméli a változástól, hogy megszűnik a szakemberhiány az egészségügyben. A külföldre vándorlás csökken, akik pedig már külföldön dolgoznak, azok megfontolják a hazajövetelt.