Nekem ez ízlik a legjobban, de tulajdonképpen mindegyik nagyon finom.
Egy alsós kisdiák mutatott így a BONI Széchenyi István Általános Iskola aulájában kiállított magvas kenyérszeletre. Amikor az intézményben jártunk éppen a tea- és kenyérkóstoló program zajlott, amely része volt az egészséghétnek. A Kolozsiné Gergely Cecília és a Szabóné Bőte Ilona szervezte ötnapos szabadidős elfoglaltság elnyerte a tanulók tetszését, elismerően nyilatkoztak a kezdeményezésről – olvasható a Tolnai Népújság – online oldalán.
A rendezvénysorozat a hétfői gyümölcssaláta-készítéssel kezdődött, ahol a fiatalok megcsillanthatták kreativitásukat. Kedden a már említett sajt-, tea- és kenyérkóstoló gazdagította a kínálatot. Szerdán a testi higiéniáról és a fogápolás fontosságáról hallhattak tájékoztatót a növendékek, majd mindezek után finom gyümölcsleveket is kóstolhattak. Csütörtökön Kisvejkére látogattak, a Danubia Frucht Szövetkezet telephelyével, ahol ott készülő termékekkel ismerkedhettek meg. A pénteki programon pedig – a sorozat zárásaként – már a szülőket is bevonták a diákok mellett a szervezők. Ennek keretében nemcsak váltóversenyeket tartottak, de egészségügyi állapotfelmérésre is végeztek. Továbbá a hét során zöldségfaragó-, meseíró- és rajzpályázatra is benevezhettek a diákok.
Játékos, humoros formában, ötletes elfoglaltságokkal igyekeztük felhívni a gyermekek figyelmét az egészséges életmód fontosságára. Minden állomás nagy népszerűségnek örvendett – így összegezte a rendezvénysorozatot Kolozsiné Gergely Cecília.