• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Beteg, műszer, ápoló és orvos is van az új osztályon

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Kiss Domonkos osztályvezető és Nagy Gábor orvosigazgató adta az első ügyeletet.

Ezzel – szinte napra pontosan négy évvel az első kapavágást követően – megkezdte működését a siófoki kórház új sürgősségi osztálya. Karácsony előtt már volt pezsgő, szalagátvágás, államtitkár, a hárommilliárd forintos kórházfejlesztést akkor mindenki megünnepelte, míg most, az új sürgősségi szárny megnyitása már mindenféle csinnadratta nélkül történt. Már csak az új épület tetején kialakított helikopterleszálló utolsó engedélyére várnak – remélik, az is megérkezik még a nyári szezon előtt – olvasható a sonline.hu portálján.

Fontos volt, hogy még a szezon előtt elkezdhessen működni az új sürgősségi – hangsúlyozta Inczeffy István főigazgató és Nagy Gábor orvosigazgató.

Többprofilú városi kórház a minősítésünk, ám a nyári szezon miatt sokkal többet nyújtunk ennél – emelte ki a főigazgató.

A déli part egyetlen ilyen intézménye vagyunk, nagy rendezvényekkel, az M7-essel és növekvő turistaszámmal, amin belül különösen az aktív turizmus aránya nő, de ezzel együtt a balesetek, az ellátandó esetek száma is. Teljesen indokolt volt tehát, hogy végre önálló osztályként működhessen a sürgősségi és hogy végre az első benyomások is kedvezőek legyenek a kórházunkról.
Meg kell oldani, ezt szoktuk mondani – emelte ki Nagy Gábor orvosigazgató, akkor is, ha pluszköltség, akkor is, ha drága a diagnosztika és a humán erőforrás is. A nyári három hónapban, amikor más kórházakból szabadságra mennek az orvosok, mi akkor kapjuk a csúcsterhelést, úgy, hogy más kórházakból is nálunk dolgoznak az orvosok. Minden ellenkező híreszteléssel szemben nemcsak beteg akad az új sürgősségin, hanem műszer is, ápoló is, orvos is – jegyezte meg Nagy Gábor.

Egymilliárd forint értékű műszerbeszerzés is része volt a siófoki kórházfejlesztésnek. Az új szárnyban központi műtő is működik (gyakorlatilag csak a nőgyógyászati műtéteket nem ott végzik), megújult az intenzív osztály és a radiológia is. A két vezető elárulta azt is: minimális adóssága a siófoki kórháznak is van, de például nincsen várólista, csak előjegyzés. Megjegyezték: a betegek és a dolgozók türelmére is nagy szükség volt az elmúlt négy év során és arra, hogy bízzanak bennük.

Ez a jövő, az európai színvonal, csak efelé mehetünk, ez a város és a turizmus érdeke is – emelte ki Inczeffy István főigazgató.

Legolvasottabb cikkeink