A szigorúbb előírások miatt szeptembertől csak rossz ízű és drága ételeket tudnak majd előállítani.
otránytól tartanak a közétkeztetők, egyes cégek úgy vélik, a szigorúbb előírások betartásával szeptembertől csak rossz ízű és drága ételeket tudnak majd előállítani. Emellett az intézményeknek a diétás étrendet is biztosítaniuk kell az óvodások, iskolások számára, ami sok településen gondot okozhat – írja a Hír TV tudósítása nyomán az mno.hu portálja.
Szeptembertől már nem ajánlás, hanem kötelező rendelet szabályozza, hogy a közétkeztetésben mi és hogyan kerül asztalra. Ennek részleteit ismertette a 15 éves fennállását ünneplő Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szakmai napján az Országos Gyógyászati és Élelmezés-egészségügyi Intézet főorvosa. Martos Éva azt is hangsúlyozta: a közétkeztetőknek nemcsak a normál, de a speciális étrendű gyerekek igényeinek is meg kell felelniük.
Az ellátó intézménynek, az iskolának, óvodának gondoskodni kell arról , hogy ezt a gyerekek megkapják. Ha az a közétkeztető, akivel szerződtek, ezt nem tudja biztosítani, vagy azért, mert nincs meg a személyi feltétele, vagy azért, mert nincs meg a technikai feltétele, ebben az esetben a közétkeztető vagy köthet egy szerződést egy másikkal, aki biztosítja, vagy adott esetben például az iskola, óvoda a helyi kórházzal vagy más intézménnyel, az a lényeg, hogy a diétára szorult megkapja azt, amire szüksége van – húzta alá Martos Éva.