• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Botrány várható a menzán az új szabályok miatt?

Lapszemle Forrás: mno.hu

A szigorúbb előírások miatt szeptembertől csak rossz ízű és drága ételeket tudnak majd előállítani.


otránytól tartanak a közétkeztetők, egyes cégek úgy vélik, a szigorúbb előírások betartásával szeptembertől csak rossz ízű és drága ételeket tudnak majd előállítani. Emellett az intézményeknek a diétás étrendet is biztosítaniuk kell az óvodások, iskolások számára, ami sok településen gondot okozhat – írja a Hír TV tudósítása nyomán az mno.hu portálja.

Szeptembertől már nem ajánlás, hanem kötelező rendelet szabályozza, hogy a közétkeztetésben mi és hogyan kerül asztalra. Ennek részleteit ismertette a 15 éves fennállását ünneplő Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szakmai napján az Országos Gyógyászati és Élelmezés-egészségügyi Intézet főorvosa. Martos Éva azt is hangsúlyozta: a közétkeztetőknek nemcsak a normál, de a speciális étrendű gyerekek igényeinek is meg kell felelniük.

Az ellátó intézménynek, az iskolának, óvodának gondoskodni kell arról , hogy ezt a gyerekek megkapják. Ha az a közétkeztető, akivel szerződtek, ezt nem tudja biztosítani, vagy azért, mert nincs meg a személyi feltétele, vagy azért, mert nincs meg a technikai feltétele, ebben az esetben a közétkeztető vagy köthet egy szerződést egy másikkal, aki biztosítja, vagy adott esetben például az iskola, óvoda a helyi kórházzal vagy más intézménnyel, az a lényeg, hogy a diétára szorult megkapja azt, amire szüksége van – húzta alá Martos Éva.

Legolvasottabb cikkeink