• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Csak így rendeljen gyógyszert az interneten

Lapszemle Forrás: mno.hu

Ma már gyakorlatilag minden elérhető a világhálón.

A hétköznapi bevásárlástól a műszaki cikkek beszerzésén át a banki és a hivatalos ügyek intézésig az életünk nagy részét tudjuk intézni a net segítségével, és ez alól a gyógyszervásárlás sem kivétel. Mi a veszélye az internetes gyógyszerrendelésnek? Mi a korhatár a netes rendelésnél, hol nézhetünk utána a biztonságos patikáknak, és mikor futhatunk bele hamisítványba? – tette fel a kérdéseket az mno.hu portálja, amely szétnézett a hazai a netes gyógyszerrendelés háza táján.

Mielőtt az őszi megfázásszezon előtt a házipatikát feltöltendő regisztrálnánk az első netpatikán, nem árt tisztában lenni néhány dologgal. Az internetes vásárlás ha nem megbízható, az gyakorlatilag az orosz rulettel egyenértékű. Ha nem hivatalosan bejegyzett patikából rendelünk, szinte biztos, hogy hamis gyógyszereket kapunk.

A hazai internetes gyógyszerrendelés szigorú szabályokhoz van kötve, a folyamatosan ellenőrzött dolgok közé tartozik, ami nem véletlen, hiszen itt nem könyvet vagy edzőcipőt rendel az ember.

Interneten más országból rendelt gyógyszer Magyarországra csak a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet országos gyógyszerészeti intézete által jóváhagyott, magyar nyelvű kísérőiratokkal – címke, betegtájékoztató – szállítható – hívja fel a figyelmet a Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Amelyik külföldi szolgáltató nem ilyen formában forgalmazza a készítményt, az szabálysértést követ el.

A hazánkban legálisan elérhető netpatikák ellenőrzött listán szerepelnek. Ha ezen a listán az a honlap, ahonnan rendelni szeretnénk, akkor nagy valószínűséggel illegális, engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket forgalmaz, amelyek betegséget, maradandó egészségkárosodást, életveszélyt vagy akár halált is okozhatnak. A külföldön bejegyzett netes patikák kapcsán a magyar hatóságok nem tudják szavatolni a biztonságot, ezért érdemes hazai, ellenőrzött forrásból rendelni.