• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Dalra fakadtak a makói sürgősségin

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Egy otthoni baleset miatt felrepedt a szemhéja egy 2 esztendős makói kisfiúnak, Eriknek.

De a helyi kórházban nemcsak szakszerűen ellátták, még kedvesen meg is nyugtatták. Az édesanya lapunkban köszöni meg az orvos és az ápolók munkáját - írja a delmagyar.hu.

– Ahogyan a makói kórház sürgősségi osztályán bántak velünk, annak ellenére, hogy későn, este tíz előtt érkeztünk, minden várakozásomat felülmúlta – foglalta össze a történteket a makói Erdei Krisztina. Kisebbik fia, a 2 esztendős Erdei Erik László szombat este nem akart elaludni. Szaladgált, megbotlott, és fejjel nekiesett az ágy oldalának. Mint utóbb kiderült, a jobb szemhéja repedt fel, de ezt hirtelenjében nem lehetett megállapítani, mert a szemét csukva tartotta.

Dőlt a vér, folyt az arcán, Krisztina pedig nagyon megijedt, különösen, miután felvette a kisfiút, és a karjaiban összecsuklott. – Egy kezem ügyébe akadt ruhát tettem a sérült szemre, és hívtam a bátyámat, hogy vigyen minket a sürgősségire – elevenítette fel a drámai pillanatokat. 

A kórházba hármójukat Erik 7 esztendős bátyja, Milán is elkísérte. Krisztina azt mondta, az ügyeletes orvos szinte azonnal ott termett. A kisfiú addigra már torkaszakadtából üvöltött. Hogy megnyugtassa, az asszisztensnő, Petrovics Henrietta a rendelő számítógépén megkereste Erik kedvenc zenéjét, és nem csupán elindította a felvételt, de énekelni is kezdte a gyermekdalt. Ebbe aztán a doktornő, Kollár Hajnalka és egy másik asszisztensnő is bekapcsolódott.

– Nagyon féltem, de ők olyan kedvesek és türelmesek voltak, hogy elállt a szavam. Sikerült is megnyugtatniuk Eriket, akit aztán meg is tudtak vizsgálni, és hamar el tudták látni a sérülését – mesélte mosolyogva a fiatal anyuka. Szerencsére kiderült, hogy a baj nem nagy, a 2 centire kirepedt szemhéjat elég volt ragtapasszal rögzíteni.

Eriket az anyukája az ellenőrző vizsgálatok után hazahozta, azóta jól van. Krisztinának nemcsak a gyors és kedves ellátás volt szimpatikus, de az is, hogy a vizsgálószobába mindannyiukat beengedték, és még Milánt is megkérdezték, jól van-e – egy kicsit sápadt volt, nyilván az ijedtségtől. A kisfiút hamarosan vissza kell vinni kontrollra, de az édesanya azt mondta, a történtek után egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy Erik félni fog a rendelőben.