• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Dávid Gyula lett a főigazgató Veszprémben

Lapszemle Forrás: veol.hu - MTI

Passzióira, a zongorázásra, focira, teniszre eddig is kevés ideje volt, nem jön új korszak a kórház életében sem.

Dávid Gyula, az 51 éves belgyógyász, gasztroenterológus, egészségügyi szakmenedzser, korábbi orvos­igazgató a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház új főigazgatója július 19­étől, miután Balog Zoltán miniszter és Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója megbízta ezzel - olvasható a veol.hu oldalán

Rácz Jenő korábbi főigazgató nyugdíjba ment, ezért választottak új vezetőt. Dávid Gyula 2009­től orvos­igazgatóként helyettesítette elődjét akkor is, amikor nyugdíjazása előtt szabadságát töltötte.

Dávid Gyula főigazgatóként az első beszélgetésen, amit a lap kért tőle, elmondta, Szabados György főorvost orvos­igazgatói posztra, Szántó Tamás főorvost pedig az orvos­igazgató­helyettesi posztra kérte fel, amit mindketten elvállaltak. A megyei kórház új főigazgatója arról is beszélt, hogy a kollégáival megkezdett munkát folytatja tovább a betegek érdekében.

Elmentem gyomrot tükrözni ­ ezt válaszolta Dávid Gyula, a veszprémi kórház új főigazgatója a kérdésre, amelyben arról érdeklődtünk, hogy mivel kezdte első munkanapját vezetői posztján. Hozzátette, a főigazgatói teendők mellett továbbra is dolgozik belgyógyászként és gasztroenterológusként, mert a gyógyítás nélkül nem tudná elképzelni az életét. Érdeklődésükre, miért döntött a vezetői teendők mellett is, aláhúzta, a főigazgatói feladatot nagy megtiszteltetések tekinti, olyan kihívásnak, amit az ember nem utasíthat vissza. Felemelő számára az, hogy vezetői posztján orvosként tágabb rendszerre is rátekinthet, és minden tudásával a legjobb működést szolgálhatja, illetve olyan dolgokat hozhat létre, melyek az egész kórházi ellátást érintik. ­ Nem jön egy új korszak, hiszen nem váltottak le színigazgatót ­ érzékeltette hasonlattal a folyamatosságot, amit tovább visz.

Stabil, kiszámítható működtetés
Az új főigazgató szerdán az MTI-nek beszélt arról is, hogy a betegek érdekét tekinti elsődlegesnek, ezért a megkezdett úton továbbhaladva, a pályázati lehetőségeket mind jobban kihasználva dolgozik majd kollégáival. Kiemelte: az egyik legfontosabb teendő a gyermek- és felnőttpszichiátria, valamint a nővérszálló fejlesztése, továbbá a meglévő létesítmények hatékony működtetése.

Dávid Gyula kitért arra: ahogy országosan, úgy Veszprémben is komoly kihívást jelent az orvos- és szakdolgozói létszámhiány. Ezt hivatott orvosolni a tavaly már sikeresen működő, az idén nyáron újraindított ápolói hűségprogram, amelynek keretében kiegészítő juttatás fejében egy év hűségre ösztönzik a dolgozókat.

Legolvasottabb cikkeink