• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Édesanya a tragédia után: nem lesz donor a fiamból!

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Nem sokan mondhatják el magukról azok, akik maguk is kilátástalan helyzetben élnek, hogy segítenének másokon.

Bujdosó Miklósné, aki egy szörnyű tragédiát követően egyedül ápolja magatehetetlen fiát otthonában – gondol a többi szomorú sorsú embertársára is – írja a szoljon.hu portálja.

Öt évvel ezelőtt, december 27-én a fiam fejében szétdurrant egy vérrög. Egy orvos szerint azokból, akik így jártak, a legtöbb esetben már csak donor lehet. Ferikém mégis itt van közöttünk, én ápolom. A mai napig nem tudok föleszmélni a tragédiából. Biztosan sokan vannak így mások is. Szeretnék segíteni mindenkinek, aki hasonló állapotban vitte haza fiát, férjét vagy más szerettét. Ezért is döntöttem úgy, hogy szeretném felajánlani azokat a kifogástalan állapotban levő gyógyászati célra szolgáló eszközöket, melyekre már nincsen szükségünk

Bujdosóné elmondta, hogy két évvel ezelőtt az ő egészségi állapota is súlyosan megromlott, több műtéten átesett. Teljesen leépültem, mert csak a fiamnak élek, így nem tudom magam kezeltetni. A másik két gyermekem sokszor besegít, de lehet lassan elveszítik a munkahelyüket, olyan sokszor elkérik magukat. Az általam ismert, államilag támogatott cégek munkatársai, akik segítenének, nem tehetik a vonatkozó szabályozás miatt. Ferenc fiam felügyeletét nem vállalták, mert állítólag nincs erre megfelelő szakképesítéssel rendelkező ápolónő – tette hozzá Bujdosóné.
Nemrég felülvizsgálaton jártam, ahol azt tanácsolták, hogy adjam be az ápolási osztályra a fiamat, mert ha nem teszem, rámegy az egész család. Ez nagyon bántott, hiszen úgy gondolom, hogy anyai kötelességem a gyermekemet ápolni! Nem dobom el a fiamat azért, mert lebénult. Ha kell, Ferikémmel együtt haldoklom, de nem adom be őt az ápolásira – mondta könnyeivel küszködve az édesanya.

Az anyagi helyzetünk ellenére nagyon szívesen segítek azoknak, akik a miénkhez hasonló, ne adj' Isten ennél is rosszabb helyzetben vannak. Felajánlok egy (nem használt) tolószéket, járókeretet, és egyéb dolgokat azoknak, akiknek nincs közgyógyellátásra jogosultságuk, ahogyan nekem sincs. Hívjanak, érdeklődjenek, számos dolog van itt nálunk, aminek mások még hasznát vehetik – mondta Bujdosóné.