• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy napig ingáznak, hogy eljussanak a kórházba

Lapszemle Forrás: heol.hu

Bükkszéken Terpesen és Szajlán is panaszkodnak, hogy túl körülményes eljutni a parádfürdői kórházba.

Bükkszékről telefonált egy elkeseredett olvasónk, aki elpanaszolta, sokszor egy napjukba is beletelik a helyieknek, amíg a parádfürdői kórházban meglátogathatják beteg hozzátartozóikat. Azok sincsenek könnyű helyzetben, akiknek valamilyen szakrendelésre, esetleg egy egyszerű vérvételre, röntgenre kellene eljutni az intézménybe. Sok bükkszéki, terpesi, szajlai családban nincs személyautó, így ők kizárólag autóbusszal tudnak útnak indulni. Nem is volt addig gond ezzel, amíg Egerben a megyei kórházban fogadták őket, ám a járások 2012-es megalakulásával a Pétervásárai járás húsz településén élők egyik napról a másikra a Parádfürdői Állami Kórház ellátási területéhez kerültek – írja a heol.hu portálja.

Ezzel alapjáratban nem is lenne gond, hiszen a parádfürdői kórház szolgáltatásaira nincs panasz. A szakrendeléseken jól felkészült, remek gyógyítók várják a betegeket, a fekvőbeteg részlegen pedig komfortos körülmények között, empatikus orvosok, ápolók dolgoznak. Az viszont egyre jobban bőszíti a fenti településeken élőket, hogy autóbusszal csak nagyon körülményesen lehet megközelíteni a gyógyító intézményt. Akinek vérvételre van szüksége, kénytelen a hajnali járattal elindulni.

A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. illetékese, Menkó Mihály forgalmi igazgató elmondta: az olvasók által megfogalmazott utazási igényt eddig nem ismerték. Az utóbbi két év Járási Menetrendi Értekezletein sem került hasonló probléma megfogalmazásra. A társaság soron kívül felveszi a kapcsolatot az érintett települések önkormányzataival egy optimális eljutási alternatíva kialakítása érdekében. A közös álláspont kialakítását követően a társaság továbbítja a közvetlen, átszállás nélküli utazási igényét az ellátásért felelős részére.

A járások megalakulását követően (2012 vége) a Pétervásárai Járásban lévő húsz település lakóit a Parádfürdői Állami Kórházban fogadják. A járóbeteg szakrendelésekre ide utalják őket, s kórházi kezelésben is itt részesülnek. A változáshoz minden településen máshogy alkalmazkodtak. Ahol önkormányzati kisbusz működik, ott időnként ezzel szállítják a szakrendelésre beutalt betegeket az intézménybe, a legtöbb községben pedig már az átszervezést követően menetrendi módosítást kértek a Volántól. Reményeink szerint a bükkszékiek gondja is hamarosan megoldódhat.