• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Eldőlt, ki vezetheti a mentőszolgálatot?

Lapszemle Forrás: 168 Óra

Gátlástalan karaktergyilkolás indult az OMSZ-nál.

A 168 Óra információi szerint eldőlt, ki vezetheti tovább a mentőszolgálatot, a főigazgató kinevezéséről hivatalos információ azonban továbbra sincs. Azt viszont mind többen erősítik meg: az eddig megbízott vezető marad a székében, vagyis Máté Gábor folytathatja a szervezet rendbe tételét. Pedig példátlan lejárató kampány indult ellene – írja a 168ora.hu portálja.

Nem véletlenül okozott ekkora fejtörést Balog Zoltánnak a döntés: a megbízott főigazgató ellenlábasai minden eszközt bevetnek, hogy ne engedjenek tisztánlátást a szervezet dolgai körül. A főigazgató tábora szerint azért, hogy konzerválhassák az eddigi pazarló, de leginkább a mentésben dolgozók életét keserítő helyzetet. Igaz, ők mindezt álnéven teszik, szemben a dolgozók egyre nagyobb, névvel is kiálló táborával szemben, akik azt látják: gőzerővel indult el a mentőszolgálat megtisztítása, újjáélesztése.

Kedden az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója azonnali hatállyal visszavonta dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió regionális igazgatójának vezetői megbízását, és felfüggesztette a munkavégzés alól az észak-magyarországi régió regionális igazgatóját, dr. Breitenbach Gézát. A debreceni regionális vezető felmentésének oka az, hogy utasított valamennyi mentősofőrt, hogy egyetlen benzinkútnál tankoljanak, történetesen saját sógora vállalkozásánál.

Ennél is súlyosabb a másik menesztett vezető ügye, aki az M3-asnál történt múlt heti autóbuszbaleset helyszínén nem látta el a sérülteket és az úgynevezett kárhely-parancsnoksági feladatokat sem vette át, pedig ő volt az első orvos a több halálos áldozatot is követelt baleset helyszínén. Pedig a régióigazgató az orvosi egyetemek akkreditációs nyilvántartása szerint még tanította is a tömeges kárhelyek felszámolása körüli teendőket, így végképp nem érthető az egész.
Ezek csak az év utolsó előtti hetének eseményei, annak a hétnek, amikor elméletileg már régi-új vagy új embernek kellene vezetnie a szolgálatot. A főigazgatói pályázat folyamata ugyanis december 10-én lezárult, de a kinevezésről szóló bejelentés még mindig húzódik.

További részletek a portálon olvashatók!