• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Életmentő eszközök az iskolákba

Lapszemle Forrás: beol.hu - feol.hu

A város valamennyi közintézményében felszerelnek szén-monoxid érzékelőt.

Mintegy negyven Békés megyei közintézmény, elsősorban közoktatási intézmények képviselői vettek át összesen hatvanhat szén-monoxid érzékelő készüléket pénteken délelőtt a Békési Kistérségi Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában. Az eseményen Tóth Tibor mérnök tűzoltó-ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, Békés megyében a szén-monoxid az idei fűtési szezonban nem követelt halálos áldozatot. Mérgezés gyanúja azonban 29 embernél merült fel, a hivatásos tűzoltó egységek 11-szer vonultak ilyen jellegű jelzés miatt – írja a beol.hu portálja.

Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, tavaly az országban tizennégyen haltak meg szén-monoxid mérgezésben, idén pedig már kilenc áldozatot követelt a „csendes gyilkos".

Izsó Gábor, a házigazda Békés polgármester bejelentette, a város elsőként csatlakozik a megelőzést szolgáló akcióhoz, s valamennyi közintézményükben felszerelnek szén-monoxid érzékelőt. A lépés a remények szerint országos akciót generálhat – írja a beol.hu portálja.

A feol.hu portálja a témáról így ír: A szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében első ütemben tizenöt Fejér megyei közintézmény részére adtak át szén-monoxid érzékelőt április 12-én, pénteken. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság összesen ezerhétszáz berendezést ajánlott fel a nevelési- és oktatási, valamint a kórházi és szociális ellátást nyújtó intézményeknek. Fejér megyében ebből közel száz mérőkészüléket osztanak ki.

A fűtési szezon szinte minden napján lehet hallani a szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos híreket. A balesetek és tragédiák a készülékek rendszeres karbantartásával és - kiegészítő védelemként - szén-monoxid-érzékelők használatával megelőzhetőek. A tavaly októberben megalakult Országos Tűzmegelőzés Bizottság kiemelt feladatként kezeli a szén-monoxid-mérgezéssel járó balesetek megelőzését, hiszen a statisztikák azt mutatják, hogy évről-évre nő az ilyen esetek száma.

A megelőzési kampány részeként Fejér megyéből első ütemben 15, nyitott égésterű, gázüzemű tüzelőberendezést használó közintézmény vehetett át egy-egy szén-monoxid-érzékelőt április 12-én, Székesfehérváron. A berendezéseket Magosi Lajos tű. alezredes, a megyei tűzmegelőzési bizottság elnöke adta át az intézményvezetőknek. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lepsényi lakóotthonának igazgatója április 10-én, szerdán vette át a szén-monoxid érzékelőt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Fejér megyében az év végéig összesen 92 mérőkészüléket osztanak ki.