• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elvesztette édesanyját a 7 éves Poczik Peti

Lapszemle Forrás: Délmagyar Online

Használja a lap olvasói segítségével megvásárolt hidroterápiás kádat Poczik Peti.

A kisfiú élete azonban szomorú fordulatot vett: nemrég meghalt az édesanyja. Beépítették a család fürdőszobájába, és már használja is a légbefúvós kádat Poczik Peti, az a súlyosan beteg 7 éves kisfiú, akinek a Lapcom Média Alapítvány szervezett gyűjtést. Az oxigénhiány és méhen belüli fertőzés miatt halmozottan sérült Petinek azért volt szüksége a hidroterápiához használható eszközre, mert rendkívül görcsösek az izmai, a terápia viszont órákra ellazítja őt. A kádhoz szükséges összeg olvasóink segítségével gyűlt össze – olvasható a Délmagyar – online oldalán.

A kisfiúról többször is cikkeztünk – írja a lap – először 2009-ben, amikor édesanyja, Csomor Zsuzsa arról beszélt, hogy fia születése után két évig sírt, végül úgy döntött, hogy harcolni fog.

Rájöttem, hogy ez egy állapot. Vagy életem végéig zokogok, vagy kiharcolok mindent a gyerekemnek, amit csak lehet – fogalmazott az édesanya. Így is tett, például őssejtkezelésre vitte, és folyamatosan fejlesztette Petikét. Amíg fejleszthető, fejleszteni kell a gyereket, utána pedig a szinten tartás a feladat – tette hozzá az aggódó édesanya, és olyan csodákat ért el, amiről az orvosok is elismerően beszéltek. A kisfiú képessé vált segítséggel járni, szemkontaktust teremteni, később még tovább javult a látása.

Meglepő, kórházi leleteit meghazudtoló módon fejlődik – mondták a szakemberek. A gyógyításban konduktor, gyógytornász, logopédus is segített. A kisfiú hangulatát, érzéseit is képessé vált kifejezni, boldoggá téve ezzel édesanyját, aki mindent feladott Peti ápolásáért. De mindig hangsúlyozta: számára ez nem áldozat, őt ez teszi boldoggá.

Sajnos azonban ezt a harcot önmagáért nem tudta megvívni, Csomor Zsuzsánál márciusban súlyos betegséget diagnosztizáltak, majd a közelmúltban elhunyt. Petit a család neveli tovább.

Zsuzsa korábban azt mondta: álma az, hogy gyermeke minimális segítséggel menni tudjon. A családtagok is azért dolgoznak, hogy a kisfiú amennyire csak lehet, fejlődjön.