• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ezért nem kellettek az ágyak a kórháznak

Lapszemle Frissítve 2019.02.27 Forrás: RTL-Klub Híradó
Ezért nem kellettek az ágyak a kórháznak

Nagyra értékelik az Adományozó kezdeményezését, de az átadott eszközök nem felelnek meg a célnak.

Bár vittek 20 kempingágyat az önkéntesek, azt mégsem használhatják a beteg gyermekik mellett lévő édesanyák a fővárosi Heim Pál Kórházban. Erről több szülő is panaszkodott az RTL Klub Híradónak.. Még decemberben kezdett gyűjtésbe egy sárbogárdi apa, 350 ágyat osztott szét az ország gyerekosztályai között, hogy szülők ne a földön aludjanak. A neki segítő alapítvány ma levelet kapott a Heim Pál kórház ovosigazgatójától, hogy vigyék el az adományokat, mert azok nem higiénikusak. A riport itt megnézhető

Válaszolt a kórház

Az Anyák az Anyákért Alapítvány, azzal kereste meg Intézményünket, hogy „anyás ágyakat” kívánnak adományozni a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek. Intézetünk az adományozás előtt tájékoztatást kért az ágyak méretéről és műszaki specifikációkról, de erre csak az ágyak leszállítását követően volt lehetőségünk, ami után azonnal jeleztük, hogy ezeket mi nem tudjuk használni. Változatlanul fenntartjuk korábbi véleményünket, amit a 20 tábori kempingágy ideszállítását követően telefonon már jeleztük az Adományozóknak, hogy  az általuk adományozott kempingágyakat Intézetünk vissza kívánja adni, tekintve, hogy azokat szakembereink megvizsgálták, és nem találták alkalmasnak főként betegbiztonsági szempontból arra, hogy azokon a beteg gyermekek mellett az édesanyák aludjanak - reagált a Weborvosnak a Heim Pál Kórház orvosigazgatója a témáról szóló sajtóbeszámolók megjelenése után.

Mint írták, ezek az ágyak méretük miatt nem férnek el és akadályozzák a beteg gyermekek megközelítését és ellátását, szerkezetük miatt sérülés és botlást veszélyt jelenthetnek az ellátó személyzet és gyermekek számára, emellett nehezítik a kórtermek takarítását.

Az anyás ágyakkal kapcsolatos korábbi felmérések kapcsán Intézményünk külön jelezte, hogy csak azokban a kórtermekben nincsen anyás ágyunk ahol azok hely hiány miatt biztonságosan nem helyezhetők el, ezeken a helyeken a szülők elhelyezésére más megoldásokat próbálunk keresni.

Tájékoztatjuk, hogy Intézményünkben ugyancsak betegbiztonsági és higiéniás okból nem engedélyezett a földön alvás. Azok az édesanyák, akiknek a gyermekét nem tudjuk, férőhely hiányában, anyás szobában elhelyezni, éjjel a betegágyak mellett elhelyezett ülőalkalmatosságokon pihenhetnek, vagy igénybe vehetik az Anyaszálláson történő elhelyezést.

Rendkívül nagyra értékeltük az Adományozó kezdeményezését, ugyanakkor sajnáljuk, hogy az átadott eszközök nem alkalmasak annak a célnak elérésére, mely az Alapítvány számára és Intézményünk számára is rendkívül fontos. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet fejlesztésekor folyamatosan meghatározó szempont számunkra is, hogy a lehető legtöbb anyás betegszobát tudjuk kialakítani oly módon, hogy az édesanyák a betegbiztonságot nem veszélyeztetve tudják az éjszakákat gyermekeik ágya mellett, pihenéssel tölteni - írta Dr. Fekete Ferenc  orvosigazgató.

Legolvasottabb cikkeink