• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Falunapról került a traumatológiára

Lapszemle Forrás: baon.hu

A felelősöket fél év elteltével sem találták meg.

Több súlyos fejsérülést is szenvedett az az asszony, akit egy szórakozásból elhajított sodrófa taglózott le a júliusi falunapon Fülöpházán. Tavaly júliusban falunapot rendezett a polgármestere által már ismertté vált Fülöpháza önkormányzata. Különféle játékos vetélkedőket hirdettek, többek között a Kossuth utcán sodrófa hajító versenyt nőknek – így kezdte el falunapi „rémtörténetét" Némethné Muzslai Ágnes a baon.hu portálján.

Miután lezajlott a verseny – ez sem veszélytelenül – néhány fiatalember úgy döntött, ők is megmérettetik magukat ebben a versenyszámban. – Mit sem sejtve a járdán sétáltam, amikor tarkón talált egy sodrófa. Eszméletlenül arccal a járdára estem. Ennek következménye többek között agyrázkódás, körülbelül 2 órás emlékezetvesztés, ablakos orrcsonttörés, 2 arccsont törése, 3 fog kitörése és az arcom komoly felületi sérülés lett – tette hozzá a Fülöpházáról elszármazott szentkirályi tanárnő, aki azt állítja: a járda, ahol sétált, nem volt elkerítve, lezárva, a szervezők csupán egyetlen szalagot húztak ki a versenynek helyet adó utca túlsó végén, hogy az autók ne hajthassanak be. Ám mint elmondta, nem ez volt az egyetlen hiányosság. Nem volt a helyszínen még egy egészségügyi doboz sem. A közeli ház lakója rohant ki törölközőkkel, azzal törölgették le a vért az arcomról. De ezt sem a szervezők tették, mint ahogy a mentők hívását sem! Mire ők „észbe kaptak", az egyik szemtanú már értesítette a mentőszolgálatot. Ekkorra állítólag Balogh József polgármester már angolosan távozott is a helyszínről.

Innentől fogva elkezdődött részükről az ügy elsimítgatása. Még azon az estén felkereste a rendőrség a sérüléseimet ellátó szakorvost, mondván ne tegyen senki feljelentést, hisz nem szándékos bűncselekmény történt – mesélte Némethné Muzslai Ágnes, akit napokon át kezelték a kecskeméti kórházban.

Elmondása szerint a történtek miatt komoly anyagi kár érte őt és a családját, csak a kitört fogainak pótlása több százezer forintba került. A csontjai mára összeforrtak, azonban továbbra is erős fájdalmak gyötrik, orra rendszeresen eldugul és lelkileg sem könnyű feldolgoznia a történteket.

Egy hét elteltével, miután kórházi kezelésem véget ért, feljelentést tettem az ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. Augusztus közepére az ügy átkerült a helyileg illetékes lajosmizsei rendőrőrsre. Engem akkor kihallgattak, az ekkor készült jegyzőkönyvből példányt nem kaptam, majd közölte a rendőr, hogy nekem egyelőre további teendőm nincs. Ők keresni fognak független szemtanúkat és természetesen megkeresik a falunap lebonyolításának felelős személyét.

Három hónapig vártam, közben zajlottak az egészségi állapotom helyreállításáért küzdő napok. Szájsebészet, szemészet, fogászat. Ez idő alatt egy levelet személyesen vitt el Fülöpháza önkormányzatához az ügyvédem, melyben jeleztük, hogy kártérítés igényével szeretnénk élni a történtek miatt. De még csak válaszra sem méltattak – emelte ki az asszony.

További részletek a baon.hu portálján olvashatók!