• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fantom a dombóvári kórház új igazgatója?

Lapszemle Forrás: Tolnai Népújság

Dr. Nagy Mihály egyelőre olyan, mint egy fantom, hisz senki nem látta még a városban.

Szabó Loránd nem írta alá a képviselő-testület többsége által meghozott döntést dr. Nagy Mihály kórház igazgatóvá kinevezéséről, mert Dombóvár MSZP által támogatott független polgármestere szerint Dr. Nagy Mihály igazgató jelölt nem tud majd elegendő időt áldozni a dombóvári kórház vezetésével járó feladatokra úgy, hogy a karcagi főorvosi állását is megtartja, valamint hétfőnként ott még magánrendelést is tart. Szabó Loránd úgy véli, Dr. Nagy Mihály egyelőre olyan, mint egy fantom, hisz senki nem látta még a városban.

A polgármester elmondta, az eddigi igazgató, dr. Kerekes László teljes munkaidőben dolgozott a városi kórházban, amiért 390 ezer forint fizetést kapott. Dr. Nagy Mihály viszont havi 750 ezer forintos megbízási díjat kap. Szabó Loránd szerint a kórházigazgató-jelöltnek és a jobboldali képviselőknek szembe kellene nézniük azzal is, hogy a dolgozók egy része nem fogadja el az új igazgató jelöltet. Sőt ezzel – véleménye szerint - a lakosság egy része is egyetért.

Mindenesetre január 10-én lakossági fórumot tartanak a művelődési házban, amelyre dr. Nagy Mihályt is meghívták.

A képviselő-testület Fidesz frakciójának szóvívője egészen másként látja a helyzetet. Nagy Roland szerint ezzel a döntéssel tudnak a legtöbbet segíteni az egyelőre önkormányzati fenntartású intézményen. Úgy gondolja, a következő hónapok sorsdöntőek lesznek, ezért a kórháznak szüksége lesz egy – az egészségügyben befolyásos – ember lobbi tevékenységére. Erre a feladatra dr. Nagy Mihály – akinek a kinevezése egyébként egy évre szól - tökéletesen megfelel majd.

Nagy Roland elmondta, a polgármesternek most is joga van megvétózni a testület döntését, hisz a vétójog lehetőségével már korábban is élt, más témában is. Ám, ha a legközelebbi ülésen újra elfogadják ezt a napirendi pontot, akkor Szabó Loránd már nem tud mit tenni. Nagy Roland ezért úgy gondolja, éppen ezért felelőtlenség, amit a polgármester most tesz, hisz most nincs a kórházban senkinek aláírási joga, amiből kára is származhat az intézménynek. Nagy Roland hozzátette azt is: kétségtelen, hogy dr. Kerekes László több időt tölt a kórházban, és megbízási díja kevesebb, ám az egyéb költségtérítésekkel együtt ő is körülbelül annyi juttatást kapott, amennyit most utódja kapna.

A tervek szerint egyébként a képviselő-testület a január 12-én tárgyalja újra a városi kórház igazgatójának személyéről szóló napirendi pontot.