• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Felgyorsult az osztogatás

Lapszemle Forrás: Napi Gazdaság

Az utóbbi 28 napban 29,9 milliárd elköltésről döntött a kormány.

A kormány az elmúlt nyolc hónapban elköltötte a száz milliárd forintos kormányzati tartalék háromnegyedét. Rengeteg pénz jutott a különböző sportprogramok finanszírozására, de a legtöbb pénz a kormányzati feladatok ellátására ment el. Csak augusztusban 30 milliárdot költöttek, ilyen magas egyhavi költésre korábban soha nem volt példa - írta a Napi Gazdaság.

A kormány legutóbbi ülésén 200 millió forintot különített Nemzeti Kézilabda Akadémia támogatására ezzel a döntéssel a tartalékból csak az idén 17,5 milliárd forintot költöttek sportcélokra. A kormány az intézményrendszer működésre 36 milliárd forintot költött augusztus végéig. Ezen kiadások közé tartozik a kormányablakok kistafírozása, erre a célra 3,7 milliárdot kaptak. Hatmilliárd forintot különítettek el a tartalékból az E-útdíjjal kapcsolatos rendőrségi és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kiadásaira, de ide sorolható a BKV-BKK közlekedési cégek 7 milliárd forintos támogatását is. Ez utóbbira a kormány korábban kötelezettséget vállalt, ám a 2013-as költségvetésbe nem tervezték be.

Ugyancsak 13,5 milliárd forintot szavazott meg a kormány az online pénztárgépek támogatására. A bevezetésből remélt plusz 90 milliárd forintos bevételt betervezték a büdzsébe, de ebből egy fillér sem realizálódik már az idén a folyamatos halasztások miatt.

A kormányzati osztogatás üteme augusztusban rendkívüli módon felgyorsult, csak az utóbbi 28 napban 29,9 milliárd elköltésről döntött a kormány, ebből a legnagyobb tétel az online pénztárgépek beszerzésére nyújtott támogatások. De augusztushoz köthető Rákay Philip ötletéből kinövő országos programsorozat közel egy milliárdos támogatása.

A közel 30 milliárdos egyhavi költés példátlan, a 90-es években volt olyan év, amikor egész év alatt ennyit költöttek az akkor még jóval kisebb tartalékokból. 30 milliárd forint a GDP 0,1 százalékára rúg - vagyis egy hónap alatt ennyivel nőtt a hiány. Táblázat és részletek a napi.hu-n