• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Feljelentés Havasék ügyében

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

Buda Gyula kormánybiztos feljelentése ismeretlen elkövető ellen szól, ám a jelentésből sok minden kiderül.

Nagyobb értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az Országos Rendőrfőkapitányságon az elszámoltatási kormánybiztos Havas Szófia  (MSZP) és Kárpáti Zsuzsanna egészségügyi szakpolitikusok megbízási szerződései miatt - értesült a Magyar Nemzet.

Bár Budai Gyula feljelentése ismeretlen elkövető ellen szól, a kormánybiztos jelentéséből kiderült, hogy a - gyanú szerint valótlan tartalmú - teljesítésigazolásokat Matejka Zsuzsanna, az SZDSZ-es vezetésű egészségügyi minisztérium volt kabinetfőnöke írta alá.

A vizsgálat szerint ezek az igazolások „pongyola" megfogalmazásúak, hónapról hónapra ugyanazon mondatok ismétlődnek bennük, és nyelvtani hibáktól hemzsegnek. Továbbá dátumként sokszor vasárnap lett megadva, ami arra utalhat, hogy utólagos „lepapírozás" történt.

De ami ennél is súlyosabb, hogy még azoknál a megbízási szerződéseknél sem találtak munkavégzést igazoló írásos dokumentumokat, amelyeknél a megállapodás azt kifejezetten előírta. Ebből Budai Gyula azt a nyilvánvaló következtetést szűrte le, hogy az igazolásokat valódi teljesítés nélkül állíthatták ki.

A kormánybiztos jelentése kiemelte: az Egészségügyi Minisztériumban 2008-ban felállított szakmai felügyelőtanács (szft), majd a helyébe lépő Miniszteri Tanácsadó Testület (MTT) semmilyen kézzel fogható, érdemi munkát nem végzett, jegyzőkönyvek nem készültek, és csupán annyi bizonyos, hogy több millió forintnyi tiszteletdíjat kifizettek a balliberális holdudvarba tartozó szakpolitikusoknak, kórházigazgatóknak, akiket beültettek ezekbe a díszlettestületekbe.

A kormánybiztos alaposan górcső alá vette Havas Szófia és Kárpáti Zsuzsanna megbízási szerződéseit. Eszerint Havas egy 2007. április 26-án kötött megbízási szerződés alapján havi bruttó 600 ezer forintot kapott az akkor Horváth Ágnes (SZDSZ) vezette Egészségügyi Minisztériumtól azért, hogy az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) megszüntetését levezényelje. A szerződés kikötötte, hogy a szocialista szakpolitikusnak írásos dokumentációt kell készítenie. Azonban ilyen iratok máig nem kerültek elő a jogutód szervezetektől, vagyis semmi nem támasztja alá, hogy Havas Szófia elvégezte volna a munkáját.

 A jelentés rámutat: a teljesítésigazolásokat a kabinetfőnök, Matejka Zsuzsanna írta alá, ezért esetében felvetődhet a hűtlen kezelés gyanúja. Az államnak okozott kár 1,8 millió forint.

Havas cáfolja Budait