• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Félúton az abortusztilalom felé

Lapszemle Forrás: Népszava Online

Lépésről lépésre nehezítik a terhességmegszakítását, ösztönzik az örökbeadást.

A család lehetőség arra, hogy mindenki kiépítse szereteten alapuló világát, és a szabad egyéniség csak a szeretetközösségen belül tud kiteljesedni. Egyebek között erről beszélt Navracsics Tibor a családhalo.hu díjátadó ünnepségén. A miniszterelnök-helyettes azt is kijelentette: ez a közösség - vagyis a családhalo.hu - hisz abban, hogy a család nem börtön, hanem szabadság, és nem kényszer, hanem lehetőség. Navracsics ezzel vélhetően arra utalt, hogy az alaptörvény módosítását sokan támadták, hiszen aszerint egy párkapcsolat ma már csak a házasságkötéssel minősülhet családdá, és ehhez igazodik az új Polgári Törvénykönyv is.

De nemcsak az együttélés formáját és minőségét szabná meg a kormány,- írta a Népszava. hanem a gyerekvállalás kérdésében is irányt akar mutatni -  Azt ugyan határozottan visszautasították, hogy az abortusz teljes szigorítást, azaz tiltását tervezik, ám tény, lépésről lépésre nehezítik a terhességmegszakítását, ösztönzik az örökbeadást, miközben a védekezést eddig semmilyen formában sem támogatták. A Fidesz mellett ebben az ügyben inkább a KDNP a "szóvivő".

Nemrég kiderült az is, a kiskorú, vagyis a 18 év alatti lányok szüleiket kijátszva, akár titokban is kihordhatják, illetve megszülhetik a gyereküket. A gyermekvédelmi törvény elfogadott - kihirdetés előtt álló - módosítása szerint ugyanis veszélyeztetettnek számít az a gyerekek, akinek családja, gondviselője nem támogatja a szülést, hanem az abortuszt szeretné.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja közleményében emlékeztetett arra, hogy a napokban kiadott ENSZ CEDAW (nők elleni diszkriminációval foglalkozó) Bizottságának jelentése szerint a kormány hozzáállása visszalépést jelent a nők és férfiak társadalmi egyenlőségének ügyében. A bizottság bírálta a család fogalmának túl szűk értelmezését, valamint azt, hogy a Fidesz-kabinet a nőket leginkább anyai és gondozó szerepben láttatja. Bangóné Borbély Ildikó szerint ez nem meglepő, hiszen a fideszes politikusok nőket megalázó kijelentései ismertek. Felidézte egyebek között a "Mit pofázol bele, kisanyám", "a csatakanca", és "a bébidoll" kifejezéseket.

Lépések a terhességmegszakítás ellen
- A magzati életet a fogantatástól védeni kell az új alaptörvény szerint
- Elvonta volna a 2012-es költségvetésben a terhesség megszakításra előirányzott 400 millió forintot két kereszténydemokrata képviselő, ám ebből a tervből végül nem lett semmi
- Abortuszellenes plakátkampányra fordította a kormány azt a pénzt, amit az unió az esélyegyenlőség támogatására szánt
- Egy korábbi döntés ellenére mégsem lehet vény nélkül beszerezni az esemény utáni, 72 órán belül alkalmazható tablettát
- Az abortusztabletta megkapta ugyan a hazai forgalomba-hozatali engedélyt, de a kormány mégis tiltja az az alkalmazását
- A gyermekvédelmi törvény módosításában a kormány szülésre biztatja a kiskorú lányokat, akik ezentúl akár titokban is kihordhatják a gyermeküket - sorolta a lap.

A Népszabadság írása a témáról