• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Figyeljünk a melegben az élelmiszereinkre!

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Ne vásároljunk egyszerre túl nagy mennyiségű romlandó élelmiszert!

Ez az egyik fontos dolog, amire a melegben felhívják a figyelmet a szakemberek. További fontos élelmiszer-biztonsági szabály, hogy a hűtést igénylő élelmiszereket a vásárlás helyétől az otthoni hűtőszekrényig a legrövidebb ideig szállítsuk! Ha lehet, a szállításhoz thermo-tasakot használjunk. A már megvásárolt élelmiszereket egyéb ügyeink intézése alatt ne hagyjuk a napon álló gépkocsiban – olvasható a szoljon.hu portálján.

Ne csak a héjastól fogyasztott gyümölcsöket, hanem a dinnyét is mossuk meg, mielőtt felvágjuk – mutatnak rá a szakemberek, akik arra is felhívják a figyelmünket, hogy a házi nyers tejet minden esetben fel kell forralni! Az állatról emberre terjedő fertőző betegségek között ugyanis sok olyan van, amely a tej közvetítésével terjed. A tejbe bekerülő baktériumok vagy vírusok a tejet nyersen fogyasztóknál súlyos. A nyers tej fogyasztásának nincsenek olyan előnyei a hőkezelt tejjel szemben, amelyek miatt érdemes lenne kockáztatnai a fertőzés veszélyét! Ezért a termelőnél vagy piacon árult nyers kecske- és tehéntejet csak forralás után fogyasszuk.