• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Fizetős kórházakról is szól az új fideszes terv

Lapszemle Forrás: Napi Gazdaság

A biztosítás fogalmának átalakításával már csak a klasszikus életbiztosítások maradnak adómentesek.

A magán-egészségbiztosítás fellendítését is célzó módosító indítványt nyújtott be az adótörvényekhez a Papcsák Ferenc − ez az adótörvény még nem a Matolcsy által bejelentett, összesen majd 800 milliárdos kiigazítást megvalósító csomag, ahhoz képest csak púder. A javaslat lényege, hogy az egészségpénztárba befizetett összegeket a jövőben betegségi biztosítások fizetésére is fel lehet használni – írja a napi.hu portálja.

Az indoklás szerint a pénztári befizetéseket jellemzően olcsó szolgáltatásokra, termékekre fordítják − a legnagyobb arányban gyógyszerekre költik a pénztártagok −, ezt kellene az öngondoskodás jegyében kiegészíteni. A javaslat így a drágább szolgáltatásokra, a krónikus betegségek kezelésére is lehetőséget nyújt.
Papcsák igencsak szívén viseli a lakosság egészségét, legalábbis erre enged következtetni, hogy egy másik módosítót is benyújtott hasonló témában. E szerint adómentes lesz a visszavásárlási értéket nem képviselő beteg- és baleset-biztosítás nyújtása. Vagyis a munkáltató adómentesen köthet juttatás gyanánt nemcsak életbiztosítást, hanem egészségbiztosítást is munkavállalója számára – írja a portál.

Pillanatnyilag adómentes a befektetési célú, unit linked biztosítások nyújtása is, ám ez jövőre megváltozik. A biztosítás fogalmának átalakításával már csak a klasszikus életbiztosítások maradnak mentesek − ahol csak haláleset keletkeztet kifizetést.

Azt egyelőre korai lenne megmondani, sikert arat-e ez a kedvezmény, mindazonáltal az első magán-egészségbiztosítási termékek már megjelentek, a korábbi unit linkedből építkező CIG Pannónia is piacra lépett itt – olvasható a portálon, amely a klasszikus magán-egészségbiztosítást lényegét leegyszerűsítve így írja le: egy egészségügyi intézményben adott esetben magasabb színvonalú szolgáltatást kérhet a beteg a biztosításért cserébe. Ez persze csak akkor lesz működőképes, ha megfelelő számú intézmény, biztosító és beteg lesz a rendszerben. A CIG terméke ettől némiképp eltér, elsősorban ugyanis egy nemzetközi és nem hazai hálózatra kíván támaszkodni.

Legolvasottabb cikkeink