• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fogyatékossággal élők képei az Agórában

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

A kiállított képek megvásárolhatók, a befolyt összegből az alkotókat támogatják.

Országos integrált képzőművészeti pályázatot írt ki tavaly a Mozdulj! Közhasznú Egyesület. Az erre beérkezett alkotásokból országos vándorkiállítást szerveztek A pillanat varázsa címmel, amely április 30-ig a szegedi Agóra második emeletén tekinthető meg. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a fővédnökséget Rúzsa Magdi vállalta. Mintegy 100 alkotás közül nehéz volt a zsűrinek eldönteni, hogy melyek legyenek azok, amelyek itt szerepelhetnek. Fontosnak tartjuk, hogy a nem érintett emberek ismerkedjenek meg ezekkel az alkotásokkal, illetve a fogyatékossággal élő gyerekek és felnőttek világával. Úgy gondolom, hogy a fal nem a fogyatékossággal élőkben van, hiszen ők nagyon szeretnék kinyitni azokat a kapukat, amelyek jelenleg elválasztják őket a társadalom többi tagjától - mondta Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke a pénteki sajtótájékoztatón – írja a delmagyar.hu portálja.

A zsűrizést hárman végezték, Fark László grafikusművész, Kesselyák Rita képzőművész és Kelemen Dénes festőművész. Fontos volt a válogatáskor, hogy vegyük komolyan az emberek produkcióját, akármilyen életszinten, élethelyzetben is vannak. Nagy részben fogyatékossággal élő sorstársak munkáival találkoztunk, mentálisan sérültek is adtak be műveket. A képek nem mutatták, mennyiféle problémával küzdenek az alkotóik. A frissességet, a jóízűséget válogattuk ki, próbáltunk rá figyelni, hogy inkább az optimista megjelenés érvényesüljön – emelte ki Fark László, a zsűri elnöke, aki maga is mozgássérült.

A fődíjat egy váci általános iskolás, autista fiú, Radulescu Ádám nyerte. Az idei pályázatot Hétköznapi csodák címmel írta ki az egyesület, a díjátadót március 9-én tartották. Jövőre az erre érkezett alkotások indulnak vándorkiállításra, de először még a jelenlegit viszik tovább Szegedről május 23-án Egerbe, majd Hévíz, Veszprém, Siófok közönsége is megismerkedhet a művekkel. A szegedi tárlat megszervezésében a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete segített – jegyzi meg a portál.