• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Harcot hirdetnek a Kormányváltók a hálapénz ellen

Lapszemle Forrás: nol.hu

Mindenekelőtt pénzt kell visszatenni a rendszerbe, annak felhasználásáról pedig konzultálni kell a teljes társadalommal.

Az egészségügy kérdései és lehetséges megoldásai voltak napirenden az ATV és a Népszabadság által közösen szervezett szakpolitikai fórumsorozat csütörtöki epizódjában. A műsorban ezúttal is csak a Kormányváltók és az LMP politikusa vállalta, hogy válaszol a szakértő újságírók kérdéseire, a Fidesz-KDNP most sem élt a felkínált lehetőséggel - tudósított a nol.hu.

A Kormányváltók szerint „működésben kell tartani" az egészségügyet, a benne dolgozóknak fejlődési pályát kell mutatni, és „meg kell őket szépen kérni, hogy vigyék a hátukon még egy darabig" az egészségügyet. Az alapellátásban ugyanakkor azonnali beavatkozás és forrásigazítás szükséges - mondta el Komáromi Zoltán háziorvos, az Együtt-PM országgyűlési képviselő-jelöltje.

A hálapénz intézményével kapcsolatban a politikus arról beszélt: a kormányváltók szövetségében minden párt egyetért abban, hogy olyan helyzetet kell teremteni, amelyben sem az orvos, sem a beteg vagy annak hozzátartozója nem tartja szükségesnek a paraszolvenciát. Leszögezte azt is: nem fogják megengedni a jövőben, hogy magánorvosok az állami ellátás kereteit és eszközeit használják a magánbetegek vizsgálatainak elvégzésére. „Ha olyan lesz a szabályozás, hogy a magánorvosok jobban járnak, ha az állami intézményhez csatlakozva végzik a tevékenységüket, (...) akkor ez a két szféra közelíteni fog egymáshoz" – fogalmazott Komáromi Zoltán, aki szerint a legfontosabb változás a kormányváltást követően az lesz, hogy az új kabinet minden fontosabb változás előtt egyeztetni fog a szakmai szervezetekkel; ezt ugyanis az Orbán-kormány rendre nem tette meg.

Másodikként Hadházy Ákos állatorvos (a szekszárdi fideszes trafikbotrány egyik kirobbantója), az LMP szakpolitikusa válaszolt az újságírók kérdéseire. Többek között azt mondta, hogy az egészségügy a rendszerváltás „állatorvosi lova", az egyik legjobb példa arra, hogy Magyarország huszonöt éve egy helyben „topog". Hadházy szerint azt a buta politikusok is el tudják mondani, hogy az egészségügyben kevés a pénz, elvándorolnak az orvosok, a rendszer pedig recseg-ropog, a megoldást azonban csak kevesen próbálják megmondani. A teljes tudósítás itt