Az élelmiszer-tudomány és gyógyturizmus határterületét érintő dietetikus mesterképzést indítanak.
Megkezdi működését jövő év szeptemberében a kisvárdai felsőoktatási közösségi képzőközpont – jelentette be Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Előbbi kifejtette, míg az elméleti oktatást az egyetem, addig a gyakorlati munkát a vállalatok végzik majd, tehát a hallgatókat tanulmányaik alatt „kétszeresen is ide tudják kötni", így pedig esély van arra, hogy helyben vállaljanak munkát is - adta hírül a magyarhirlap.hu.
Szilvássy Zoltán arról tájékoztatott, hogy a kisvárdai képzőközpontban 2016 szeptembertől a Debreceni Egyetem az élelmiszer-tudomány és gyógyturizmus határterületét érintő dietetikus mesterképzést indít, a tervek szerint huszonöt-harminc hallgatóval. Meglátása szerint ezen a szakterületen körülbelül ekkora a regionális vállalatok által támasztott képzési igény. A diákok a Debreceni Egyetemre jelentkezhetnek – folytatta –, tanulmányaik végeztével pedig az intézmény diplomáját kapják kézhez Kisvárdán.