• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hihetetlen: ismét hármas ikrek érkeztek

Lapszemle Forrás: baon.hu

Idén másodszor, az elmúlt kilenc hónapban pedig már negyedszer születtek hármas ikrek a megyei kórházban.

Ezúttal egy kecskeméti házaspárnak született hármas ikre. A koraszülött babák – két kislány és egy kisfiú –, valamint édesanyjuk is jól van. Különleges babák, ezért különleges és ritka nevet szerettünk volna nekik adni – mutatta be két egypetéjű kislányát, Lorina Zarát és Lara Zselykét, valamint kisfiát, Miront a kecskeméti édesapa, Geiszt István - olvasható a baon.hu portálján.

A hármas ikrek édesapja és felesége, Tímea is csak csütörtökön mehetett be először a picikhez, akik a terhesség 31. hetében születtek. Lorina 1480 grammal és 42 centiméterrel, Lara 1490 grammal és 39 centivel, Miron pedig 1750 grammal és 44 centivel. Édesanyjuknak már a szülést megelőzően egy hónappal be kellett feküdnie a kórházba.

Idő előtti fájás-tevékenység miatt kellett a császármetszést végrehajtani. Ez kedden 10 óra 29 perckor történt, először a kisfiút segítettük világra, majd egy-egy perc eltéréssel Larát és Lorinát. Szerencsére teljesesen szövődménymentesen zajlott le a műtét, és a terhességi korhoz képest mindhárman nagyon jó állapotban vannak – nyilatkozta ifj. dr. Tankó András szülész-nőgyógyász szakorvos, aki hozzátette azt is, igen ritka a hármasiker szülés, 7000 szülésre jut egy. Az is különleges, hogy a három babából ketten (a kislányok) egypetéjűek.

Kelemen Edit, az újszülött- és csecsemőosztály főorvosnője elmondta: egyedül Mironnál kellett gépi lélegeztetést, légzéstámogatást alkalmazni, de várhatóan már pénteken nála sem lesz erre szükség. A kis triót valószínűleg hat hét múlva vihetik haza a boldog szülők, akik már felkészültek a hazatérésre, készen vannak a szobák, beszereztek egy normál és egy dupla babakocsit.

Az elmúlt kilenc hónapban már negyedik alkalommal számolhatunk be hármas ikrek érkezéséről a kecskeméti kórházban. Tavaly augusztus 31-én született meg egy lakiteleki édesanya három kislánya, Lili, Laura és Jázmin. November 20-án egy nagykőrösi pár örülhetett hármas ikreinek, ugyancsak három kislánynak: Dorinának, Hannának és Lillának. Január 18-án egy tiszaföldvári pár hármasikrei jöttek világra a kecskeméti megyei kórházban, akkor egy kislány (Naomi) mellett két kisfiú (Bence és Ferenc) született – emlékeztet a portál.